Главная / Новости

Вживання червоного мʼяса збільшує ризик діабету — дослідження

18:30 | 16.04.2024
Головна / Новости
Навіть помірне вживання червоного мʼяса збільшує ризик захворювання на діабет
Навіть помірне вживання червоного мʼяса збільшує ризик захворювання на діабет
Вплив червоного м’яса на ризик діабету

Недавнє дослідження вченими з Школи громадської охорони здоров’я при Гарвардському університеті показало, що навіть помірне споживання червоного м’яса може значно збільшити ймовірність розвитку діабету другого типу.

Згідно з результатами, опублікованими в Американському журналі клінічного харчування, заміна червоного м’яса на рослинні білкові джерела або помірну кількість молочних продуктів може допомогти знизити цей ризик.

Вчені вивчили дані понад 216 тисяч учасників з різних досліджень здоров’я, включаючи «Дослідження здоров’я медсестер», «NHS II» і «Подальше дослідження медичних працівників». Вони прийшли до висновку, що споживання червоного м’яса пов’язане зі збільшенням ризику захворювання на діабет другого типу.

Ті, хто споживав більше червоного м’яса, мали значно вищий ризик діабету. Заміна червоного м’яса на рослинні джерела білка знизила цей ризик на 30%, а заміна на молочні продукти — на 22%.

Старший автор дослідження, доктор Волтер Віллетт, рекомендує обмежити споживання червоного м’яса до однієї порції на тиждень для тих, хто прагне піклуватися про своє здоров’я.

Ці результати мають не лише особисте значення, а й важливі наслідки для навколишнього середовища, сприяючи зниженню викидів парникових газів та боротьбі зі зміною клімату. Обмеження споживання червоного м’яса може бути розумним вибором для тих, хто піклується про своє здоров’я та благополуччя планети.