Главная / Новости

Збито російській бомбардувальник Ту-22М3: коментар Повітряних сил ЗСУ

14:37 | 19.04.2024
Головна / Новости
Збито російській бомбардувальник Ту-22М3: коментар Повітряних сил ЗСУ
Збито російській бомбардувальник Ту-22М3: коментар Повітряних сил ЗСУ
Успішно взаємодіючи з Головним управлінням розвідки, зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил ЗСУ знищили стратегічний ракетоносець-бомбардувальник Ту-22М3, який виконував обстріли території України, повідомлено в ранковому зведенні на 19 квітня. «Це відплата за те, що російська стратегічна авіація атакувала наші мирні міста, де загинули цивільні люди», – заявив речник Повітряних сил Ілля Євлаш під час виступу в ефірі Радіо Свобода.



«Це перший випадок, коли наші Повітряні сили разом із нашими партнерами з ГУР зуміли збити літак Ту-22М3 стратегічної авіації. І вперше збили дві ракети Х-22, що були випущені цим літаком. Це вражаюче досягнення. Сьогодні в російських пропагандистських ЗМІ чорний день», – підкреслив він.

Повітряні сили наголошують, що Ту-22М3 використовується як «носій крилатих ракет Х-22, якими російські терористи атакують мирні українські міста».

Повідомлення про падіння літака спочатку надійшло від губернатора Ставропольського краю РФ Володимира Владімірова о 6:57 ранку. Пізніше було підтверджено, що це був саме стратегічний ракетоносець-бомбардувальник Ту-22М3, і пілотам вдалося катапультуватися, двох з них вже знайшли, третього триває пошук.