Главная / Украина

Приватбанк блокує рахунки ФОПів без пояснення — що відомо

17:01 | 15.04.2024
Головна / Украина
Приватбанк блокує рахунки ФОПів без пояснення — що відомо
ПриватБанк взяв рішення зупинити виконання договору з ФОП свого клієнта на власну ініціативу, не надаючи можливості перевести кошти. Банк пояснив, що це рішення узгоджене з внутрішніми процедурами та відповідає вимогам щодо безпеки. Вони зазначили, що мають дотримуватися правил фінансового моніторингу, але все ж надали клієнту можливість переказати кошти на інший банківський рахунок.

ПриватБанк розповів про це у відповідь на скаргу клієнта на спеціалізованому форумі "Мінфін". Клієнтка звернулася до служби підтримки "Приват24" з проблемою блокування банківського рахунку із забороною переказу коштів в інший банк.

За інформацією банку, ФОП мали можливість перевести залишок коштів на рахунок в іншому банку, але цю процедуру можливо виконати лише після надання необхідних документів та заяв про переказ.

Для переказу коштів з заблокованого рахунку клієнту потрібно звернутися в будь-яке відділення банку і мати при собі:

1. Реквізити рахунку, відкритого в іншому банку на ваше ім'я;
2. Документи, що підтверджують ваші повноваження у розпорядженні рахунками;
3. Документи, що підтверджують вашу особу;
4. Документ, що підтверджує вашу реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків та містить реєстраційний номер облікової картки платника податків України;
5. Заява про переказ залишку коштів.

ПриватБанк раніше був предметом критики через заяви клієнтів про розірвання договорів на обслуговування банківських карт без пояснень та попереджень. Банк пояснив, що всі його дії відповідають законодавству та внутрішнім процедурам, а всі пояснення про розірвання договору мають бути відправлені клієнту листом.