Главная / Украина

Прощання з полеглим воїном Павлом Петриченком відбулося у Києві

16:32 | 19.04.2024
Головна / Украина
Прощання з полеглим воїном Павлом Петриченком відбулося у Києві
Прощання з полеглим воїном Павлом Петриченком відбулося у Києві
У Михайлівському соборі в Києві відбулося прощання з полеглим воїном та активістом Павлом Петриченком, який був бійцем 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Про це повідомляє Цензор.нет.

На прощання прийшли понад тисяча людей, і храм та площа перед входом були наповнені тими, хто хотів попрощатися з Петриченком. Поховання відбулося на Аскольдовій могилі в Києві. 

Павло Петриченко був учасником Революції Гідності і брав участь у акціях на захист активіста Сергія Стерненка. Він також був одним з засновників ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк".



У квітні 2022 року Павло приєднався до Сил оборони, де служив молодшим сержантом і був командиром відділення безпілотних літальних апаратів у 59-й окремій мотопіхотній бригаді. Він отримав нагороду "Залізний Хрест" від Валерія Залужного. Також, наприкінці березня 2024 року, Павло Петриченко зареєстрував петицію щодо обмеження онлайн-казино, щоб захистити українських воїнів від лудоманії. Ця петиція набрала необхідні 25 тисяч підписів менш ніж за добу.

Павло загинув 15 квітня, за день до свого дня народження. Йому мало би виповнитися 32 роки.