Главная / Кейсы

«Абонплату за газовий лічильник» може бути скасовано

21:20 | 05.04.2017
Рикардо Пелегрини, «Грабёж», XIX век
Рикардо Пелегрини, «Грабёж», XIX век
Автор:
Комітет ВРУ з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства підтримав прийняття ініційованої Радикальною партією Постанови ВР №6279 щодо рекомендації скасування необґрунтованого запровадження НКРЕКП тарифів на послуги розподілу природного газу. Про це поінформував заступник лідера РПЛ з економічної політики, голова парламентського промислового Комітету Віктор Галасюк, який доповідав проект Постанови від авторського колективу.



                     

Нагадаємо, з 1 квітня 2017 року НКРЕКП вилучила транспортну складову з загального тарифу на природний газ та запровадила окрему абонентську плату за розподіл газу. Нові тарифи фактично є абонплатою за підключення до системи газопостачання та мають сплачуватись споживачами щомісячно в залежності від потужності лічильника і незалежно від фактичного обсягу споживання.

Спроба встановлення «абонплати за газ» для населення незалежно від обсягів його споживання, виходячи з потужності лічильника, це брутальний грабунок народу на користь газових олігархів! І це тільки початок афери — через 3 роки НКРЕКП планує підвищити цю «абонплату» майже втричі! Фракція Радикальної партії вимагає скасування грабіжницької Постанови НКРЕКП, відставки комісії разом із Дмитром Вовком та повернення реального контролю держави над газовою мережею. Бо не повинна бути ціна на вугілля «Ротердам+», ціна на газ «Німецький хаб+», а зарплата українців «Гондурас -»
Віктор Галасюк
Голова Комітету ВР з питань промислової політики та підприємництва, Президент Української Асоціації Римського клубу, к.е.н.

Зважаючи на те, що в Україні не функціонує ринок природного газу — ціна на нього сформована не прозоро, а тому не ґрунтується на реальних економічних складових і містить виключно імпортний паритет. Тож Проект Постанови, який затвердив Комітет, спрямований на припинення порушень чинного законодавства, які допустила НКРЕКП під час підготовки постанов про встановлення тарифів на послуги розподілу природного газу та відновленню соціальної справедливості.