Главная / Кейсы

«Фантазії» в прокуратурі. Як пройшов допит Андрія Садового у ГПУ

19:20 | 04.07.2017
«Фантазії» в прокуратурі. Як пройшов допит Андрія Садового у ГПУ
Автор:

Допит Андрія Садового, міського голови Львова у ГПУ відбувся сьогодні, 4 липня. Прокурор вимагав пояснень щодо продажу нідерландській компанії земельного паю у Львові за 52 млн грн. Про це стало відомо на сторінці пана Садового у Facebook.

За словами пана Садового голландська компанія CTP (один з найбільших індустріальних девелоперів Європи) перемогла в міжнародному конкурсі на управління майбутнім індустріальним парком в промзоні Рясне-2.  Після перемоги голландці пропонують не лише інвестувати в майбутній парк але й викупити землю під ним (хоча не повинні були). Голландці погоджуються сплатити за землю 52 млн грн (відповідно до грошової оцінки) і зобов'язуються інвестувати лише в інфраструктуру парку 50 млн євро, залучити потужних виробників та створити понад 3000 нових робочих місць.


"На 90% допит складався з питань щодо тлумачення норм права. Також мала місце дискусія про те, що у генеральній прокуратурі, виявляється, інакше, ніж Львівській міській раді розуміють ті чи інші норми законодавства. Також ми були свідками фантазій співробітників прокуратури: під час допиту вони намагалися робити припущення, накшталт "а от якби щось відбулося не так, як відбулося, то як би все було?" — прокоментував старший партнер Ario Law Firm Юліан Хорунжий, який захищав інтереси пана Садового.