Главная / Компании

Молодь Побузького представлятиме Україну в рамках Міжнародного оперного табору для дітей та молоді в Зальцбурзі

10:44 | 04.08.2017
Молодь Побузького представлятиме Україну в рамках Міжнародного оперного табору для дітей та молоді в Зальцбурзі
Автор: Владимир Иванов
У рамках програми соціальної відповідальності в 2017 році міжнародна компанія Solway Investment Group (власник Побузького феронікелевого комбінату, смт. Побузьке, Кировоградської області) заснувала міжнародну стипендію для дітей своїх працівників, а також для студентів творчих об'єднань та навчальних закладів, яким «Solway» надає спонсорську допомогу. Стипендії для вивчення англійської мови надали 14-17-річним фіналістам відбіркових турів, учасники яких повинні були виконати творче завдання. Стипендіатам, які пройшли всі етапи відбору, представиться можливість взяти участь у програмі молодіжного музичного табору при Міжнародному Зальцбурзькому Літньому фестивалі, що відбудеться в серпні 2017 року.

Табір організований «Salzburg Festival» у співпраці з Віденською філармонією та за підтримки Американсько-австрійського фонду (ААР). Він буде проходити з 5 серпня до 11 серпня 2017 року в замку Аренберг, палац дев’ятнадцятого століття, розташований в мальовничій сільській місцевості поряд з містом.

Понад 120 юних талантів, у віці 13 – 16років від Македонії, України і Гватемали виявили своє бажання прийняти участь у проекті, після першого відбіркового туру були відібрані 36 кандидатів. Після другого туру, протягом якого претенденти повинні були пройти 20 тижнів навчання англійської мови та виконати фінальне завдання англійською, тільки  6 чоловік (по 2 на кожну країну) отримали повну стипендію, яка покриває авіа перельоти, проживання, а також освітні та розважальні заходи під час їхнього перебування в Зальцбурзі.

Для того, щоб виграти честь представляти свою країну на міжнародному музичному заході для креативної молоді в Австрії, юні мешканці селища Побузьке Владислав Бондаренко та Карина Ципов’яз взяли участь в процесі подачі заявки у програмі «Solway Music Fellowship»  та успішно пройшли  через два відбіркових тури. У фіналі відбіркового туру програми претенденти повинні були зняти 90-секундне відео англійською мовою, щоб продемонструвати свої таланти музичне виконання/ спів/ танці/малювання або створення відповідних мистецтв і описати, чому вони вибрали саме цю художню дисципліну.

Переможці були обрані спільним рішенням журі, у складі «Salzburg Festival»,  творчого колективу «Opera Camps» та голови ради директорів «Solway Investment Group». Рішення журі базувалося на низці критеріїв, які включали в себе: креативність, навички спілкування, участь в навчальному процесі під час другого етапу та  рівень знання англійської мови.

Переможці проведуть тиждень без батьків в замку Аренберг інсценізуючи свою оригінальну версію опери «Воццек», яка виконувалася на фестивалі, працюючи з всесвітньовідомими музичними педагогами, театральними професіоналами, сценографами і танцюристами. Також вони побувають на репетиції і за лаштунками  концертного залу «the Grosses Festspielhaus» в Hofstallgasse. Наприкінці тижня учасники представлять свій варіант опери справжній аудиторії.

Примітка
Програма «Solway Music Fellowship»  для творчих молодих людей у ​​віці від 14 до 17 років є приватною ініціативою представленою «Solway Investment Group», міжнародної гірничо-металургійної групи зі штаб-квартирою в Швейцарії. Програма  «Solway Music Fellowship»  покликана поглибити прихильність компанії до забезпечення доступу молодих талановитих людей до мистецтва. Програма дає можливість молодим талантам з економічно несприятливих регіонів, де Група здійснює свою діяльність, шанс ознайомитися з найвідомішим в світі класичним фестивалем, беручи участь в Зальцбурзькому оперному таборі для дітей та молоді. Солвей пропонує 8 місячну освітню програму, спрямовану на інтеграцію молодих творчих людей з місцевих громад в сучасне життя через пізнання мистецтва і запозичення їхніх культурних традицій до реалій сучасного світу.