Главная / Компании

ЗМІ: план реформ від "Укрзалізниці" досить простий – підняти тарифи

16:28 | 29.05.2017
ЗМІ: план реформ від "Укрзалізниці" досить простий – підняти тарифи
Автор:

У матеріалі наголошується, що програму реконструкції на залізниці вартістю понад 20 млрд грн "Укрзалізниця" планує здійснити тільки за рахунок підвищення тарифів для промисловості.

Здійснення плану "Укрзалізниці" щодо чергового підйому тарифів на вантажні перевезення, який зустрів запеклий опір промисловців, вдарить по всій економіці країни. Про це йдеться в матеріалі видання "Деловая столица" "Економічне зростання в Україні в обмін на амбіції Войцеха Балчуна".

"Керівництво залізничної компанії хоче у черговий раз залізти в кишеню промисловим підприємствам. Згідно з оприлюдненим проектом фінансового плану "Укрзалізниці" на поточний рік, вже з червня планується підняти тарифи на вантажні залізничні перевезення на 22,5%. Програму реконструкції на залізниці вартістю понад 20 млрд грн "Укрзалізниця" планує здійснити тільки за рахунок підвищення тарифів для промисловості, відмовившись від економії та пошуку внутрішніх резервів", – йдеться в матеріалі.

Автор наголошує, що зростання тарифів відбувається на тлі зниження української економіки та промисловості: "Українська економіка переживає нелегку пору. За даними Держслужби статистики, індекс промислового виробництва в першому кварталі 2017 року склав 99,3% від рівня аналогічного показника 2016 року. Водночас промислове виробництво падало протягом трьох місяців поспіль. Падіння спостерігається практично в усіх галузях економіки".

Незважаючи на такий стан справ, монополіст не відмовляється від плану значно підняти тарифи, пише видання, поклавши нову ношу на промисловців, що знаходяться не в найкращому становищі. За таких умов розподіляти отримані кошти монополіст буде на свій розсуд.

"Зібрані з промислових підприємств додаткові кошти "Укрзалізниця" також збирається спрямувати на збільшення фінансування абсолютно невиправданих статей витрат. Наприклад, адміністративні витрати в 2017 році планується збільшити вдвічі – до 1,7 млрд грн, витрати на юридичні послуги – майже в дев'ять разів, до 70 млн грн", – підкреслюється у ЗМІ.