Главная / Darkside

Пентагон оприлюднив кадри ракетного удару по авіабазі військ Асада (відео)

09:35 | 07.04.2017
Пентагон оприлюднив кадри ракетного удару по авіабазі військ Асада (відео)
Ракетна атака є відповіддю на хімічну атаку у сирійській провінції Ідліб.

Міністерство оборони США опублікувало відео ракетного обстрілу збройними силами авіабази у Сирії.

У заяві прес-секретаря американського оборонного відомства Джеффа Девіса зазначається, що військові випустили 59 ракет типу Томагавк (TLAM).

Ціллю ракетного удару стала авіабаза в сирійському місті Хомс.

Повідомляється, що атака є відповіддю на хімічну атаку в сирійській провінції Ідліб.

Удари були спрямовані проти літаків на аеродромі, захищеним ангарам для них, складах з нафтопродуктами і матеріально-технічним обладнанням, бункерів з боєприпасами, систем ППО і радарів.




Президент Сполучених Штатів Америки  Дональд Трамп заявив, що особисто віддав наказ провести ракетний обстріл авіабази військ президента Сирії Башара Асада.

Нагадаємо, 4 квітня в сирійській провінції Ідліб, яку контролюють повстанці, сирійська армія провела атаки за допомогою газу. 

Раніше повідомлялося, що атака призвела до смерті не менш як 100 осіб, у тому числі 27 дітей. Близько 400 людей отримали поранення, зокрема, хімічні опіки очей та дихальних шляхів.

Правозахисні організації стверджують, що для атак армія Асада використовувала заборонену хімічну зброю, від використання якої раніше публічно відмовилася. У зв'язку з цим Франція ініціювала екстрене засідання Ради Безпеки ООН.

Як повідомлялося, 5 квітня три держави внесли до ради Безпеки ООН проект резолюції, яка засуджує газову атаку в провінції Ідліб. Ініціаторами резолюції виступили Франція, США і Велика Британія.