Главная / Українська мрія

На що жаліються українці. В Україні стартував челендж #Чомуянесокіл — приєднуйся аби вони не скиглили!

21:06 | 16.05.2019
На що жаліються українці. В Україні стартував челендж #Чомуянесокіл — приєднуйся аби вони не скиглили!
Автор: Євген Мирошник

Салют, тобі не набридло чути скиглення звідусіль?
– Якщо так, то ми мислимо однаково! 

В рамках загальнонаціонального гуманітарного дослідження “Українська мрія”, запуск якого анонсують київське видавництво ТАК (видання Промам та Бізнес.медіа), аналітичний центр “Український інститут майбутнього”, громадська організація “Люди Важливі” та Українська асоціація Римського клубу буде з’ясовано який вплив має “tone of voice”, що склався в культурі в цілому, та в медіа зокрема на економіку України.

Чому існує “американська мрія”, і зовсім нічого не чутно про українську?

“Ми виборемо нашу свободу тому що священа спадщина нашого народу і божа воля відзеркалюються у наших вимогах… коли ці знедолені божі діти сідають за обідній лавки, вони насправді підіймаюються за найкраще в американській мрії та найцінніші скарби в іудо-християнській спадщині. Повертаючи тим самим наш народ до тих значних витоків демократії закладених батьками-засновниками у Конституції і Декларації незалежності.” — писав Мартін Лютер Кінг молодший.

“Американська мрія”, яка живе в культурі США — артикулює щось найголовніше у світогляді цілого народу, закладає вектор для політики держави. А що є “українською мрією”, який шлях успіху прийнятний для українського суспільства? Кажуть, що в українців немає “національної ідеї”, та чи це правда?

— На це питання ми хочемо дати відповідь у дослідженні “Українська мрія”, старт якого запланований на 29.05.2019.


Підтримати дослідження, яке буде тривати 12 місяців, можна прийнявши участь у челенджі #Чомуянесокіл — суто українському челенджі проти “скиглення”, або іншими словами деморалізуючої риторики.

Механіка участі дуже проста:
1. Сфотографуй себе (селфі) та свого сокола (дивись схему).
2. Розкажи про те, яка біда тебе бісить, і як ти її вирішив (або можеш вирішити)
3. Викладуй в соцмережі та підписуй тегом #Чомуянесокіл


— Час іде, а люди навколо витрачають безцінне життя на сльозливе споглядання навколишнього “зубожіння”. І це замість того, аби взяти власну долю у власні руки.
Досить! Якщо ти з тих, хто хоче жити серед активних, якщо ти знаєш, що діяти краще аніж скиглити — приєднуйся до челенджу #Чомуянесокіл.
Бо ми:
— змінимо tone of voice в українському суспільстві
— змінимо майндсет пересічного українця
— підбадьоримо тих, хто “в пєчалі”
— покажемо, що дієвих більше аніж бездіяльних
— поробимо дурнуватих фоток
— зрозуміємо, що вірш “чому я не сокіл” написав не Шевченко