Главная / Экономика

ЗА ЩО НАСПРАВДІ ТІ, ХТО ПРОТИ “КУПУЙ УКРАЇНСЬКЕ, ПЛАТИ УКРАЇНЦЯМ”?

12:34 | 26.01.2018
ЗА ЩО НАСПРАВДІ ТІ, ХТО ПРОТИ “КУПУЙ УКРАЇНСЬКЕ, ПЛАТИ УКРАЇНЦЯМ”?
Автор:

ЗА ДОЛАР ПО 50 ГРИВЕНЬ

Кожна гривня, заплачена за імпортний товар замість українського – це мінус в торговельному балансі країни. У нас 10 років поспіль зовнішньоторговельний дефіцит. Минулого року “дірка” торговельного балансу - майже 6 млрд дол США. Чим більше цей дефіцит, тим слабша гривня і вищі ціни. Якщо так піде далі, долар скоро буде по 50.

ЗА БЕНЗИН ПО 55 ГРИВЕНЬ ТА ІНФЛЯЦІЮ ЗА 30%

Наша економіка імпортозалежна на 55%. Падає гривня - інфляція росте. Імпортні енергоносії – газ, нафта, бензин, дизель – здорожчають автоматично, як тільки «поповзе» курс в обмінках. Це потягне стрімке зростання всіх цін та комунальних тарифів, які прив’язані до енергоносіїв.

ЗА НОВІ БОРГИ ПЕРЕД МВФ ТА ІНШИМИ КРЕДИТОРАМИ ДЕРЖАВИ


Одних лише відсотків за держборгом в 2018 році Україна заплатить 130 млрд грн. Це друга найбільша стаття видатків держбюджету. Більше ніж на освіту, медицину чи оборону. В середньому на одного платника податку на доходи фізосіб приходиться 12 000 грн на рік або 1 000 грн на місяць видатків держбюджету лише на відсотки за держборгом. Держборг вже зашкалив за 85% ВВП при критичній межі 60%. Якщо б за ним треба було розплатитись сьогодні, кожен з 43 млн українців, від дитини до пенсіонера, мусив би віддати $1750. У кожного є для цього кошти?

 ЗА 3 МІЛЬЙОНИ БЕЗРОБІТНИХ І НОВИХ ЕМІГРАНТІВ-ЗАРОБІТЧАН

 В Україні сьогодні і так майже 2 мільйони безробітних і ще більше емігрантів. Купуючи закордоном товари, які виробляють українські підприємства, влада краде робочі місця українців і “дарує” їх іншим країнам! Немає замовлень для українських підприємств - немає роботи, зарплат і пенсій для українців!


ЗА ТЕ, ЩОБ ПЛАТИТИ ІНОЗЕМНИМ КОРПОРАЦІЯМ ДЕСЯТКИ МІЛЬЯРДІВ З КИШЕНЬ УКРАЇНЦІВ

 Купівля імпортних товарів кінцевого споживання – розвиток економік інших країн, створення там робочих місць, податки до їх бюджетів. Кожна гривня сплачена українському виробнику це одразу 7 копійок податків до української казни і 8 копійок зарплати українцям. Не кажучи вже про ефект мультиплікатора, який посилює цей позитив в рази! Кожна гривня імпорту – це додатковий державний борг і в середньому 4 копійки з гривні на його обслуговування щорічно! Хто не платить національному виробнику, платитиме іноземному кредитору!


 Відео-версія: www.youtube.com/watch?v=KCLiNTWLhu8