Главная / Государство

Галасюк: Металургійні закони працюють!

11:30 | 29.12.2016
Галасюк: Металургійні закони працюють!
Автор:

Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк відвідав найсучасніший металургійний завод України "Інтерпайп Стіл" у рідному Дніпрі, де на власні очі переконався, що закони Радикальної партії про підвищення втричі експортного мита (№3868) та зняття імпортного мита на металобрухт (№3873) працюють – завод має сировину, а мешканці Дніпра – роботу та ще й з гідною заробітною платою – в середньому 12 тис. грн. на місяць.


Під час спілкування з дніпровськими металургами, В. Галасюк розповів про виборену РПЛ в "бюджетному пакеті" заморозку індексації земельного податку для промисловості на рівні 6% у 2017 році замість ставки інфляції чи 15%, що хотів встановити уряд.

Чекаємо на агентство

Обіцяємо наступного року послідовно працювати по найбільш болючих для металургів питаннях – боротьбі за адекватні тарифи на вантажні перевезення Укрзалізниці, встановлення прийнятної вартості електроенергії для найбільших промислових споживачів – феросплавщиків та електрометалургів, розвитку внутрішнього ринку споживання металофонду через масштабні інфраструктурні проекти.

Але найбільш вагомою ініціативою, що відкриє нові міжнародні ринки і дасть серйозний поштовх розвитку вагонобудування, суднобудування, машинобудування, авіації та оборонки, а отже і вітчизняної металургії – буде створення українського експортно-кредитного агентства (законопроект №2142а), що вже прийнятий Парламентом та підписаний Президентом.
Віктор Галасюк
Народний депутат (РПЛ), Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва, член Національної Ради Реформ, к.е.н.