Компанія YouControl 21 червня провела безкоштовний вебінар на тему «Обшуки як новий виклик для бізнесу України». Загалом вебінар відвідало більше 700 користувачів.

Експерти детально розбирали стратегію дій компанії в разі обшуку: що варто зробити до і як діяти в процесі, юридичні тонкощі та специфіку залучення ЗМІ.

Як прокоментував один із спікерів, Сергій Погребной: «Тема обшуків не цікава лише тим, хто взагалі не займається бізнесом в Україні». В YouControl переконані, що такі знання варто отримати кожному українському підприємцю та професіоналу. Отже ми вирішили записати вебінар та безкоштовно його поширити, щоб всі, хто з тих чи інших причин не змогли долучитись, мали можливість його переглянути.

Вебінар складався з чотирьох тематичних блоків та п’яти експертів:

1. Алгоритм дій при обшуку в компанії. Що потрібно робити, щоб не стати фігурантом кримінальної справи і як діяти, якщо до вас вже прийшли.

Розповідали: Сергій Погребной (партнер Sayenko Kharenko, голова правління АПКБУ), Сергій Смірнов (радник Sayenko Kharenko)

2. Інформаційна безпека компанії. Проти чого безсилі засоби захисту? Яким чином правильно та збалансовано вибудувати інформаційний захист вашої компанії.

Розповідав: Олександр Кульвановський (незалежний експерт в галузі IT та ІБ, консультант з вирішення проблем (troubleshooting) та виходу з конфліктів, сертифікований психотерапевт WAPP).

3. Союзники бізнесу. В чому посадовці перевищують свої повноваження та що може зробити офіс бізнес-омбудсмена для захисту вашої компанії.

Розповідав: Ярослав Грегірчак (заступник бізнес-омбудсмена).

4. Антикризові комунікації. Як правильно комунікувати з громадськістю та ЗМІ під час та після обшуку: головні помилки та корисні поради.

Розповідала: Катерина Венжик (керівник проектів у компанії YouControl та екс-головний редактор Delo.ua).

«Рекомендації щодо комунікацій, які ви почули на цьому вебінарі, стосуються не тільки обшуків. Це зручний та реальний план дій на випадок будь-якої кризи. Тож перегляньте його, осмисліть, тримайте в голові та на папері, і нехай він вам ніколи не знадобиться», — переконує Катерина Венжик.

Переглянути вебінар у записі можна за посиланням: «Обшуки як новий виклик для бізнесу України».

Текстові матеріали з детальними інструкціями незабаром з’являться у нашому блозі.