30 вересня у Києві відбулася міжнародна наукова конференція Falling Walls Lab Kyiv 2017. Втретє регіональний етап в Україні проводить Klitschko Foundation.

У конференції взяли участь 15 фіналістів – студенти, молоді науковці, новатори – чиї проекти охоплюють галузі гуманітарних та точних наук: медицина, агросектор, юриспруденція, культура, освіта, альтернативна енергетика. Їхні ідеї були представлені прототипами та результатами наукових досліджень, деякі з них – вже використовуються у виробництві.

«Бізнес все більше працює зі школярами і студентами, щоб виховувати для себе талановитих співробітників-візіонерів. Проекти, які ми сьогодні побачили - це наше майбутнє. І ми повинні до них прислухатися, дати їм шанс. Україна від цього тільки виграє», — запевняє Андрій Дулуб, Senior Delivery Manager в ЕPАМ.

Кожен зі спікерів мав 3 хвилини та 3 слайди, щоб презентувати свій проект. Поки журі приймало рішення, на сцені з дискусіями і лекціями про майбутнє виступили провідні українські візіонери, підприємці, футурологи.

«SoftServe підтримує проект з самого початку його заснування в Україні. Ми вражені різноманіттям ідей учасників. Вони вселяють впевненість та показують великий потенціал для майбутнього розвитку ІТ-індустрії та українського суспільства загалом», – коментує Володимир Семенишин, Vice President, Client Success Leader у SoftServe.

«Ми тут, щоб побачити, які нові проривні рішення можуть систематично розвивати та змінювати сільське господарство в майбутньому. В української молоді надзвичайний потенціал», – говорить Максим Йовенко, керівник напрямку розвитку нових маркетингових рішень агропідрозділу Bayer.

Кращими проектами цього року стали інновації у сфері фізики та юриспруденції:

Ярослав Гнілицький представив ультрашвидке лазерне наноструктурування поверхні будь-якого матеріалу, і розповів, як його можна застосовувати у сферах енергозберігання, медицини, LED/OLED-дисплеїв та військових технологій. «Сьогодні увесь технологічний світ переходить від мікротехнологій до нанотехнологій. Мій проект уже визнаний у Європі. Я радий, що тепер і в Україні з’явився такий запит», – поділився враженнями Ярослав.

Юрій Заремба представив розумний конструктор документів: «Мій проект має велику місію — змінити юридичну професію у світі. Рутинна робота демотивує. Давайте ми її віддамо машині, а людині дамо змогу творити». Проект Юрія покликаний знизити вартість юридичних послуг та полегшити доступ до правосуддя завдяки автоматизації.

Переможці Falling Walls Lab Kyiv представлять проекти у Берліні серед ста фіналістів зі всього світу та відвідають SeedStarSummit у Швейцарії.

Щоб народжувалися інновації, потрібні два ключові фактори: умови для розвитку і поштовх. Останнім може стати нова технологія чи фінансова криза. «Для проекту кожна презентація – це щоразу новий поштовх. Якщо ваш продукт дійсно інноваційний, тоді у вас є перевага першого гравця на ринку. Нею варто лише грамотно скористатися», — підсумував Агахусейн Ахмадов, представник компанії SeedStars у Центральній та Східній Європі.

Захід організувала благодійна організація Klitschko Foundation за підтримки провідних українських компаній: EPAM, SoftServe, Bayer, SeedStars.

З додатковою інформацією звертайтесь:

Наталія Другак

+380970616893

n.drugak@klitschkofund.org

Інформаційна довідка

Falling Walls Lab всесвітня наукова конференція у форматі талант-шоу, новий формат акумулювання прогресивних наукових концепцій, відкриттів та бізнес-ідей для молодих дослідників і винахідників. Конференція Falling Walls заснована 9 листопада 2009 року на честь 20-ї річниці падіння Берлінської стіни та проходить під гаслом «Яка стіна впаде наступною?».

Протягом року регіональні конференції-лабораторії проходять у 50 містах світу. Проект у Києві організовують Klitschko Foundation та Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана. 2 переможці української конференції представляють свої проекти у Берліні, де власники кращих ідей знайдуть менторів та спонсорів серед відомих учених, політиків і бізнесменів.

Klitschko Foundation – всеукраїнська благодійна організація, яку у серпні 2003р. заснували брати Клички. За 15 років Фонд реалізував низку соціальних проектів у сфері спорту, науки та освіти, що популяризують постійний розвиток особистості, заняття спортом і відповідальність місцевих громад. Місія Klitschko Foundation - створити належні умови для розвитку молодої генерації українців, які беруть активну участь у прийнятті рішень і усвідомлюють себе рушійною силою змін у суспільстві.

EPAM - провідний глобальний постачальник послуг з розробки цифрових платформ та програмного забезпечення. Компанію засновано у 1993 році. У 2017 році увійшла до щорічного світового списку Forbes 25 «Найдинамічніші публічні технологічні компанії». EPAM Systems приділяє значну увагу розвитку професіоналів майбутнього. Зокрема в Україні проводяться освітні проекти для молодих фахівців, студентів та школярів.

Bayer — це міжнародна інноваційна компанія з давньою традицією дослідницьких розробок в галузі наук про життя, а саме - охорони здоров'я та сільського господарства, заснована у 1863 у Німеччині. На сьогоднішній день, концерн «Байєр» представляє понад 300 компаній у всіх країнах світу.

SoftServe – найбільша глобальна ІТ-компанія з українським корінням, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. В компанії працює понад 4500 працівників, розробницькі офіси розташовані у 29 містах 9 країн світу. Низка бізнес-представництв розміщена у США та країнах Західної Європи.

Seedstars — це швейцарський конкурс стартапів, який відбувається на ринках, що розвиваються. У рамках конкурсу проходять 80 місцевих конференцій по всьому світу, де визначаються найкращі стартапи на початковому етапі розробки. Фінал конкурсу проходить у Швейцарії, де збираються фіналісти локальних конференцій, щоб поборотися за головний приз — інвестиції до 1 млрд дол та призи від партнерів.