Главная / Медиа-бизнес

2 млн грн. докустрічці «У-777. Перемога над смертю», про ОУНівське повстання у Норильських таборах

24.12.2018
кінопроцес
2 млн грн. докустрічці «У-777. Перемога над смертю», про ОУНівське повстання у Норильських таборах

Держкіно України уклало договір з кінокомпанією «Три-Я-Да Продакшн» на виготовлення документально-біографічного фільму про ОУНівця Євгена Грицяка, котрий у 1953 році став одним з очильників повстання Норильських таборах. 

Все життя вихідця із Західної України стало викликом тогочасній радянській системі з притаманними їй політичним тиском та контролем КДБ. Очолити повстання в’язнів концтабору означало відправитися у свій «останній етап», однак більше за смерть головного героя лякала можливість втратити власну гідність. Історія Євгена Грицяка -  це не тільки наша героїка, це також розповідь про страхи, зраду, компроміси та чвари, відчай, та про безкінечну надію людини, народу, країни.

Режисером картини зараз є Ігор Висневський, чия короткометражка «Слово» про «Розстріляне відродження» була відзначена цього року призом за найкращу режисуру New York City Internationel Film Festival, авторка сценарію «У-777…» - Олена Моренцова-Шулик, продюсер - Сергій Баранов. 100% фінансова підтримка Держкіно складає понад 2 млн. грн. Прем’єра фільму запланована на осінь 2019 року.

Тож чекаємо на дійсно цікаву історію і ДИВИМОСЬ УКРАЇНСЬКЕ!


28 февраля состоится практикум «Управление финансами для собственников бизнеса» от компании «Бизнес-Конструктор» Эффективными управленцами не рождаются: 5 февраля стартует двухмесячная программа подготовки исполнительного директора Фестивальні випробовування маріупольської «Театральної брами»