Главная / Медиа-бизнес

Єдиний фільм з Українською тематикою залишився в Оскаровських перегонах

18.12.2018
кінофест
Єдиний фільм з Українською тематикою залишився в Оскаровських перегонах

На сайті Американської кіноакадемії оголошено перелік 15 повнометражних неігрових стрічок, та шорт-ліст з 6 картин у категорії «кращій іноземний фільм» що продовжать Оскаровські перегони.

На жаль ні одна з стрічок, що зняті за участі України у перелік не потрапили. Перш за все, це трагіфарс Сергія Лозниці «Донбас», що став призером Кан, та «Гірська жінка: на війні» Бенедікта Ерліг'сона - що обула створена у копродакшені з українською Солар Мадіа Ентертейнмент  і війшла від Ісландії у світовий перелік 166 стрічок претендентів на Оскар у категорії «кращій іностраний фільм». Тож у шорт-листі цієї категорії сьогодні 6 стрічок:

• "Перелітні птахи" (Колумбія);
• "Вина" (Данія);
• "Не дивися у сторону" (Німеччина);
• "Магазинні злодюжки" (Японія);
• "Айка" (Казахстан);
• "Капернаум" (Ліван);
• "Рома" (Мексика);
• "Холодна війна" (Польща);
• "Палаючий" (Південна Корея).

У категорії повнометражних документальних фільмів була представлена стрічка Олеся Саніна та Марка Джонатана Харріса «Переломний момент: Війна за демократію в Україні», що створена у копродукції з США. Однак і їй не пощастило.

У число 15, що продовжать Оскаровські перегони увійшла тільки картина «Віддалений гавкіт собак» The Distant Barking of Dogs, Симона Леренга Вілмонта (Данія, Швеція, Фінляндія), який у продовження 2х років знімав на Донбасі історію життя у прифронтовому селищі Гнутово бабусі і її 10-річного онука Олежки, мама якого загинула від снаряда. Картина, що створена на «на тлі спалахів від перестрілки «градами», зібрала вже 25 нагород у світі і стала номінантом на кращу стрічку Європейської кіноакадемії.

Тож увага світової кіноспільноти все ще прикута до Української проблематики, а ми з вами чекаємо січня, коли буде названа п’ятірка номінантів в доккатегорії і ДИВИМОСЬ УКРАЇНСЬКЕ!


28 февраля состоится практикум «Управление финансами для собственников бизнеса» от компании «Бизнес-Конструктор» Эффективными управленцами не рождаются: 5 февраля стартует двухмесячная программа подготовки исполнительного директора Фестивальні випробовування маріупольської «Театральної брами»