Главная / Медиа-бизнес

Эротична комеді та доку-фентезі за підтримки Держкіно: завершено 2 кінострічки, ще 2 починають виробництво

17.12.2018
кіноіндустрія
Эротична комеді та доку-фентезі за підтримки Держкіно: завершено 2 кінострічки, ще 2 починають виробництво

Під кінець грудня, як не прем’єра, так підписання нових контрактів. У Держкіно - перегляди завершених картин, що готуються до прокату, і підписання договорів про початок виробництва картин за підтримки інституції.

Тож у кінозалі Держ комітету кілька днів тому дивились: короткометражну еротичну комедію Наталії Пасеніцької - «Порядна львівська пані» та доку-фентезі Семена Мозгового «Історія Зимового саду»

Комедійна «пристрасть на межі дозволеного» від кінокомпанії «КРІСТІ ФІЛЬМ» (продюсер – Юрій Мінзянов) знята за мотивами роману Люби Клименко про працівницю львівського архіву Пенелопу, у якої спалахує зовсім не архівне почуття до  доктора наук у відрядженні. Проект вартістю 995 тис. грн був цілком профінансований ДержКіно. На прем`єру чекаємо у 2019 рр

Документальна повнометражна стрічка Семена Мозгового «Історія Зимового саду»(компанія «МЕЙНСТРІМ ПІКЧЕРС») розповідає про долю літньої працівниці павільйону квітникарства ВДНГ, яка бореться за свій квитковий світ, якім опікувалась 45 років. У цей час група загадкових радіоестезистів знаходить біля входу в павільйон канал потужної позитивної енергії.

Світова прем’єра фільму відбулася на Міжнародному кінофестивалі документального та анімаційного кіно у Лейпцигу. Продюсують стрічку Тарас Босак, Артем Колюбоев  та Олександр Чепіга. Держкіно підтримало виробництво на етапі постпродакшен, в об’емі  385 тис. 500 грн. від загальної вартості в 1 млн 995 тис. 511 грн.

Ще над двома документальними стрічками за підтримки Держкіно починається робота у 2019му.   

Документальна картина Сергія Волкова «Вдивляючись у темряву» це копродакшен України та Швеції. Стрічка демонструє темні кольори радянського минулого і сьогодення України, у погляді людей з інвалідністю по зору на «здоров’я» українського суспільства і держави.

Виробництвом фільму займатиметься кінокомпанія «ВІАТЕЛ». Продюсери фільму – Галина Криворчук, Алекс Ширяев днями підписали договір з ДержКіно на суму в 2,2 млн. грн. при загальної вартісті проекту 5,5 млн.

Про особливу грань української пісенної культури розповість документальний фільм «Бовсунівські бабусі» від режисерки Тетяни Сучкової. 

Життя шістьох жінок з села Бовсунь на Житомирщині, наймолодший з яких 75 років, від народження й до літніх днів – пов’язане з піснею. Особливий, спів, притаманний виключно цій частині українського Полісся, якнайкраще ілюструє найцінніші якості народу: любов, вірність, працьовитість, та позитивне ставлення до життя.

Картина виробництва «Атасов Фільм Тревел» отримала понад 500 тис. грн держпідтримки, що становить 100% бюджету стрічки. Прем’єра запланована на грудень 2019 року.

Тож плануємо наступний кінорік разом, і продовжуємо ДИВИТИСЬ УКРАЇНСЬКЕ КІНО! 



28 февраля состоится практикум «Управление финансами для собственников бизнеса» от компании «Бизнес-Конструктор» Эффективными управленцами не рождаются: 5 февраля стартует двухмесячная программа подготовки исполнительного директора Фестивальні випробовування маріупольської «Театральної брами»