Главная / Медиа-бизнес

ФЕСТОБЗОР українського кино: Севілья, Македонія, Таллін, Лос-Анджелес

14.11.2018
ФЕСТОБЗОР українського кино: Севілья, Македонія, Таллін, Лос-Анджелес

Друга декада листопада продовжує міжнародні фестивальні презентації українських кіно стрічок.

Вже сьогодні «темна еротична казка» Марисі Нікітюк «Коли падають дерева», буде представлена у секції New Wave Європейського кінофестиваля в Севільї (Іспанія), та в Македонії на Cinedays Festival of European Film. Драматична історія про одвічні стосунки між батьками й дітьми, на тлі підліткового бунтарства та питання вибору життєвого шляху, вже була відмічена на Одеському кінофестивалі, та отримала Національну премію кінокритиків у номінації «Відкриття року».

З 16  листопада у Талліні розпочнеться міжнародний кінофестиваль класу А «Темні Ночі», де у номінації «Повнометражні дебюти» буде представлен истерн Ярослава Лодигіна  «Дике поле». Екранізація роману Сергія Жадана «Ворошиловград», де головний герой, вимушений захищати сімейний бізнес від людей, котрі прагнуть перетворити все на кукурудзяне поле та залізницю, яка нікуди не веде, буде боротися за перемогу з 17 фільмами з різних країн.

У 17-му копродукційному ринку Baltic Event в Талліні також буде презентовано проект Ігоря Стеколенка «В зеніті» – історія талановитого хірурга, несправедливо звинуваченого у смерті пацієнта. В повнометражній ігровій картині досліджують суть медичної помилки, особисту відповідальність хірурга, що приймає рішення про життя та смерть. «В зеніті» став одним із 16 європейських проектів, відібраних до участі в індустріальній секції Industry@Tallinn & Baltic Event. Восени 2018 року він отримав фінансування Українського культурного фонду на розвиток сценарію (Співавтором є Olga Reka) та створення концепт-відео і презентаційних матеріалів. 

Ну а в США, у рамках презентацій оскаровської кампанії, проходять покази військової драми «Донбас» Сергія Лозниці. Розповідь про трагічні події на сході, де в 13 коротких сюжетах зображені реалії життя на окупованій території є претендентом на премію «Оскар» від України у номінації за найкращий фільм іноземною мовою. Прем’єра фільму відбулася на Канському кінофестивалі, де він здобув перші нагороди, а 5 листопада кінокартина була представлена в Лос-Анджелесі.

Бажаємо колегам кінематографістам удачі у фестивальних показах, ну і...

УСІМ ДИВИТИСЬ УКРАЇНСЬКЕ КІНО. J


28 февраля состоится практикум «Управление финансами для собственников бизнеса» от компании «Бизнес-Конструктор» Эффективными управленцами не рождаются: 5 февраля стартует двухмесячная программа подготовки исполнительного директора Фестивальні випробовування маріупольської «Театральної брами»