Главная / Медиа-бизнес

КІНОІНДУСТРІЯ: де у столиці і країні з’являться нові кінозали

15.11.2018
КІНОІНДУСТРІЯ: де у столиці і країні з’являться нові кінозали

Огляд новин кінотеатрального ринку

Після сумного закриття найстаріших кінокомплексів Києва, 2-х зальника «Кінопанорама» та «Україна» на початку жовтня, відразу кілька ресурсів опублікувало інформацію про перспективу появи нових залів і кінотеатральних комплексів в столиці і не тільки...

  • Преміум-кінотеатр у ЦУМі

Представники холдингу Multiplex повідомили про вихід на фінішну пряму переговорів про відкриття кінозалу класу «Преміум» у самому серці Києва – Центральному універмазі. За словами комерційного директора холдингу Віталія Писаренка, переговори мають завершитись вже за пару тижнів. Якщо все пройде вдало, то вже за півроку в центрі міста має з'явитися кінозал преміум-класу.

  • IMAX в Ocean Mall

Новий кінозал створений за канадською технологією IMAX буде обладнаний в торговому центрі Ocean Mall  у торговому центрі Ocean Mall  на Либядскій, будівництво якого завершать до літа 2019гг. За повідомленням Віталія Бойка, голови компанії NAI Ukraine, що займається проектом, - зал увійде в черговий кінокомплекс мережі «Планета кіно».

Специфікою технології IMAX є 2х проекторна трансляція зображення, що забезпечує 3D ефект і насичену кольорову картинку. Величезний увігнутий екран (висотою з 5етажний будинок), потужна акустична система і спеціально спроектована геометрія залу, дозволяють домогтися максимального ефекту присутності. Вартість подібної системи: близько 2-2.7 млн. $

  • «Нивкам» нове життя

Про початок будівництва торгово-розважального центру на базі колишнього кінотеатру «Нивки» стало відомо ще у 2016 році. Разом з величезним супермаркетом там планують створити 4-зальний кінотеатр мережі «Баттерфляй». Відкриття кінотеатру заплановане на 15 грудня. За інформацією авторів проекту, кожна зала зможе вмістити до 180 осіб.

  • Центр кіномистецтв у «Зоряному»

Не просто кінотеатр, а справжній центр кіномистецтв має з’явитися у Києві у 2019 році. Заснований він буде на базі колишнього кінотеатру «Зоряний», що багато років знаходився у приватній власності, але використовувався не за призначенням. У травні 2018 року  фонтан біля «Зоряного»повернули  у комунальну власність. А зараз власники кінотеатру (вже не забудовники, а ресторатори), які купили його рік тому, підписали меморандум про відновлення роботи кінотеатру з Держкіно.

Рішення про створення центру було обговорено на зустрічі керівника кінотеатру «Жовтень» і голови ГО «Кінорух» Людмили Горделадзе та голови Печерської райдержадміністрації Сергія Мартинчука.

У планах проекту проведення реконструкції будівлі кінотеатру, і створення 4 сучасних кінозалів. Окрім кінопоказів у «Зоряному» планують проводити культурні заходи, презентації, майстер-класи, спрямовані на розвиток кіноіндустрії. Остаточну дату презентації проекту обіцяють представити на розгляд суспільства найближчим часом.

  • А що з кінотеатрами в країні?

За повідомленням голови UFD Андрія Дяченко, в Новому році в столиці також відкриється кінотеатр на м. Політехнічний інститут і кінокомплекс мережі «Планета кіно» на Харківському масиві. Також по країні, - в Дніпрі після реконструкції в «МОСТ-сіті» відкриється 6-зальник, і 4-зальник в Чернівцях.

А взагалі при зростанні кількості екранів з 360-70 в 2013 до 513 в цьому році, загальна кількість багатозальних кінокомплексів по країні не задовольняє потенціалу ринку. Наприклад в багатьох обласних центрах, всього один-два кінатеатри на 1-2 екрани, наприклад в Кропивницькому (більше 300 тис. Населення), в Рівному, Івано-Франківську. В Ужгороді два однозальникі. У Запоріжжі з 800 тис. населення - на масиві тризальник і в місті 3 однозальника.

Всього в країні сьогодні 174 кінотеатру, хоча в сусідній Польщі їх вже більше 300. Дуже хотілося б зростання кількості кінозалів, особливо в регіонах, адже нам уже є що показувати і реально закликати глядачів ВСІМ ДИВИТИСЯ УКРАЇНСЬКЕ КІНО! Було б де? J



28 февраля состоится практикум «Управление финансами для собственников бизнеса» от компании «Бизнес-Конструктор» Эффективными управленцами не рождаются: 5 февраля стартует двухмесячная программа подготовки исполнительного директора Фестивальні випробовування маріупольської «Театральної брами»