Главная / Медиа-бизнес

КІНОФЕСТ: 5я нагорода драмеді «Вулкан» і Гран-прі докудрами «Домашні ігри»

13.11.2018
КІНОФЕСТ: 5я нагорода драмеді «Вулкан» і Гран-прі докудрами «Домашні ігри»

У п'ятницю в Мінську завершився 25-й Международній кінофестиваль. У цьому році він пройшов під слоганом «Пізнаючи білий світ» з присвяченням Кірі Муратовій. За 7 днів у білоруській столиці було продемонстровано 167 стрічок з 55 країн.

Українські кінотрофеї білоруського «Лістападза»:

Гран-прі у розділі документалістики, у полнометажной стрічки Аліси Коваленко «Домашні ігри», що розповідає про долю двадцятирічної футболістки Аліні Шілової, яка після смерті матері змушена робити вибір між спортивною кар'єрою і доглядом за маленькими братом и сестрою.

Картина спільного франко-українського виробництва (продюсери Стефан Сіоан, Максим Васянович), що створена за фінансової підтримки The Guardian и Держкіно України вже зібрала ряд престижних міжнародних нагород. За визнанням на Одеському кінофестивалі - як найкращій європейській документальної картини, послідувала міжнародна прем'єра у Шефілд, і на ряді міжнародних кінофорумів. Два тижні тому картина стала володарем головного призу DuhokIFF - одного з найбільших кинфестіваль Близького сходу, а з завтрашнього дня буде представлена на фестивалі документального кіно в Амстердамі - IDFA 2018, у престижній програмі «Best of Fest» куда щорічно відбирають призерів міжнародних кінофестивалів.


Призову нагороду 25-го МКФ «Лістапад» отримала також повнометражна ігрова стрічка «Вулкан», на цей раз за найкраще звукове/музичне рішення.

Міжнародне журі було під враженням від звукового фону і музичного лейтмотиву картини - народної пісні «пливе човен», у мелодійному переосмисленні композитора Антона Байбакова і переспіві - Sofia Baibakova.

Звукорежисером фільму є Борис Петер, «який, - як поетично зазначають райтери Держкіно - майстерно створив мереживо зі звуків степових комах, криків нічних птахів і глибоких пульсацій гвинта баржі, що пропливає Каховським водосховищем. Фонограма з перших кадрів занурює глядача у середовище, в якому містичне існує поруч із реальним. Далекі звуки в кадрі часто чути ближче, ніж вони є. А такі звичні об’єкти, як двигуни човнів, можуть не видавати звуків взагалі. Цей зсув реальності у сполученні з багатством фактури фонових і синхронних шумів, виділяє фонограму Вулкана з-поміж інших».


Нагадаємо, нагорода «Лістапада» у картини вже п'ята, і тріумфальна фестивальна хода атмосферної драмеді режисера Романа Бондарчука триває. У вітчизняному прокаті ми зможемо побачить картину 21 лютого.

Чекаємо показів на великому екрані, і ... УСІМ ДИВИТИСЬ УКРАЇНСЬКЕ КІНО!


28 февраля состоится практикум «Управление финансами для собственников бизнеса» от компании «Бизнес-Конструктор» Эффективными управленцами не рождаются: 5 февраля стартует двухмесячная программа подготовки исполнительного директора Фестивальні випробовування маріупольської «Театральної брами»