Главная / Медиа-бизнес

КІНОФЕСТ: Головою Правління Кіноакадемії України обрано Володимира Войтенко

16.11.2018
КІНОФЕСТ: Головою Правління Кіноакадемії України обрано Володимира Войтенко

Підсумком першего засідання Української національної кіноакадемії, що днями відбулося у кінотеатрі «Жовтень», став розгляд регламенту кінопремії «Золота дзиґа - III», та обрання Голови Правління оновленого складу кіноакадемії.


В засіданні взяли участь, продюсери: Ігор Савиченко, Денис Іванов, Єгор Олесов, Влад Ряшин, Марина Степанська, Юрій Мінзянов, Іванна Дядюра, Валерія Сочівець, режисери: Михайло Іллєнко, Валентин Васяновіч, кінокритики: Володимир Войтенко, Сергій Тримбач, кінодіячи: Андрій Різоль, Олександра Миколишин, Людмила Горделадзе, а також, голова Держкіно України Пилип Іллєнко, голова наглядової ради УНК Вікторія Тігіпко, виконавчий директор Анна Мачух, арт-директор Олександр Шпилюк, та директор ОМКФ Юлія Сінкевич


Новим головою Правління УНК обрано кінокритика Володимира Войтенко, що є автором понад 700 публікацій про кіно та кіноіндустрію в українських та закордонних виданнях. «Ми на порозі лишень третього року функціонування національної Кіноакадемії й висунення кандидатів – фільмів та кінематографістів – на третю ж за рахунком премію “Золота Дзиґа”. Маємо оптимізувати й викристалізувати свою діяльність, звіряючи її з тривожним, але нагальним у часі й правдивим культурним, мистецьким та й політичним, економічним унезалежненням України. Кіноакадемія має переконливо увиразнитися як упевнений і рішучий голос українських кінематографістів у країні та світі. Докладу належних зусиль, аби продовжити усвідомлену роботу колег та попереднього Голови Правління, режисера Михайло Іллєнко, в цьому напрямку», - відзначив Володимр Войтенко під час засідання


Українська національна кіноакадемія – громадська організація, що заснована у 2017 році Одесським Міжнародним Кінофестивалем (ОМКФ) з метою популяризації українського кіно в Україні та за її межами, підтримки розвитку національного кінематографа. До складу Правління обирають 15 "кіноакадеміків" строком на два роки. Щорічно Академія відзначає кращі українські кінострічки, а також найкращі досягнення у розвитку українського кінематографу. Першим найкращім фільмом на думку кіноакадеміків у 2017рр стала соціальна драма Тараса Ткаченка «Гнездо Горлиці», переможцем другої національної кінопремії, стала військова драма  «Кіборги» Ахтема Сеітаблаєва.


Регламент III Національної Кінопремії обіцяють оприлюднити вже найближчим часом. Тож чекаємо на оновлення і...

ВСІМ ДИВИТИСЬ УКРАЇНСЬКЕ КІНО! :)

 

28 февраля состоится практикум «Управление финансами для собственников бизнеса» от компании «Бизнес-Конструктор» Эффективными управленцами не рождаются: 5 февраля стартует двухмесячная программа подготовки исполнительного директора Фестивальні випробовування маріупольської «Театральної брами»