Главная / Медиа-бизнес

Парад українських кіноперемог в Індії — одразу три нагороди IFFI

29.11.2018
КІНОФЕСТ
Парад українських кіноперемог в Індії — одразу три нагороди IFFI

Один з найавторитетніших кінофестивалів Азії, що проходив з 20 по 28 листопада в Індійському Гоа, відзначив одразу три українські фільми – «Донбас», «Коли падають дерева» та «Вулкан».

Звання «Кращий фільм» та премію «Золотий павич» 49-го International Film Festival of India, здобула стрічка Сергія Лозниці «Донбас», котра розповідає про трагічні події на сході України. Український фільм, створений у широкій міжнародній копродукції, вже здобув ряд нагород на престижних міжнародних фестивалях. Серед них приз паралельного конкурсу Канського фестивалю «Особливий погляд» за кращу режисерську роботу, гран-при кінофестіваля в Севільі, та багато іншіх. Зараз картина демонструється у Сполучених Штатах у рамках презентацій претендентів на премію амеріканської кіноакадемії «Оскар»

У основному конкурсі IFFI була представлена також соціальна драма Марисі Нікітюк «Коли падають дерева», що створена у співпраці України, Польщі та Македонії. Анастасія Пустовіт, яка зіграла свою першу головну роль у повнометражному кіно, відзначена званням «Краща актриса». Тож до нагороди Насті на 9-му Одеському міжнародному кінофестивалі додаємо «Срібного павича» найбільшого азійського кінофесту.

Драмеді «Вулкан» режисера Романа Бондарчука, що була презентована в конкурсній програмі повнометражних режисерських дебютів, отримала спеціальну відзнаку журі. Буквально кількома днями раніше картина здобула  Гран-Прі міжнародного кінофестивалю в Рабаті (Марокко), що стало шостою нагородою режисера-документаліста за дебютну стрічку в ігровому кіно. У вітчизняному прокаті ми зможемо побачить "Вулкан" 21 лютого.

Щиро радіємо за наші фільми і вітаємо переможців. Погодьтесь, це ще один привід аби сказати: УСІМ ДИВИТИСЬ УКРАЇНСЬКЕ КИНО!

28 февраля состоится практикум «Управление финансами для собственников бизнеса» от компании «Бизнес-Конструктор» Эффективными управленцами не рождаются: 5 февраля стартует двухмесячная программа подготовки исполнительного директора Фестивальні випробовування маріупольської «Театральної брами»