Главная / Медиа-бизнес

КІНОФЕСТ: «Гірська жінка»-премія Європарламенту, «Донбас»-Гран-прі у Севільї, «Дерева…»- призери у Македонії

20.11.2018
КІНОФЕСТ: «Гірська жінка»-премія Європарламенту, «Донбас»-Гран-прі у Севільї, «Дерева…»- призери у Македонії

Продовжуємо обзор кінофест перемог листопада українських кіномитців.

Феміністично-екологічна трагікомедія Бенедикта Ерлінгссона «Гірська жінка: на війні» отримала премію Європарламенту LUX Prize 2018. За перемогу у конкурсі наша «жінка» боролася ще з двома фіналістами – «Стікс» австрійця Вольфганга Фішера та «Зворотній бік усього» Міли Турайліч з Сербії. Президент Європарламенту Антоніо Таяні зізнався, що обрати переможця цього року було дуже складно: «Фіналісти дуже різноманітні щодо їхніх жанрів і тем, але у всіх них є дещо спільне: провідні персонажі - це жінки: рішучі, сильні і здатні змінювати світ навколо себе». Тож тепер стрічка, створена у копродукції України, Ісландії, Франції буде перекладена усіма офіційними мовами Євросоюзу, та вирушить у світове «прокатне турне».

«Темна еротична казка» Марисі Некитюк «Коли падають дерева», яку зараз презентують у Лондоні та Празі, отримала приз за кращу режисуру в Скопьє (Македонія) на Cinedays Film Festival. Вітаємо продюсерів  Igor SavychenkoDarko Basheski акторів, та усю знімальну группу, - це прекрасна новина для дебютної стрічки молодої режисерки, впевнені, не остання…

Ну і на 15-му Міжнародному кінофестивалі в Севільї, гран-прі у військової трагікомедії «Донбас» Сергія Лозниці. В конкурсі взяло участь 19 стрічок режисерів з усього світу, в тому числі призерів Канн, та оскаровських лауреатів.

13 новел Лозниці про життя на окупованому Донбасі були презентовані і отримали приз за режисуру програми «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю. Картина створена в копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії за підтримкою Держкино, Український продюсер Денис Іванов, дистрибутор кінокомпанія «Артхаус Трафік».

Чекаємо на нові перемоги наших кінематографістів, ну і.. ВСІМ ДИВИТИСЬ УКРАЇНСЬКЕ КІНО! 


28 февраля состоится практикум «Управление финансами для собственников бизнеса» от компании «Бизнес-Конструктор» Эффективными управленцами не рождаются: 5 февраля стартует двухмесячная программа подготовки исполнительного директора Фестивальні випробовування маріупольської «Театральної брами»