Главная / Медиа-бизнес

«КіноХвиля» 2018 – потужний кінодесант у Тернополі, і соло Ірми Вітовської

21.12.2018
кіноіндустрія
«КіноХвиля» 2018 – потужний кінодесант у Тернополі, і соло Ірми Вітовської

Всеукраїнська «КіноХвиля» у Тернополі стала вже традиційно останнім кінофорумом сезону де за «чарочкою чаю», кіномитці підводять підсумки року. Цьогорічний форум проходить під гаслом «Відчуй своє кіно!», і дякуючи ФБ, ми тут розуміємо, шо там є що відчути.

Наприклад чудова актриса Ірма Вітовська-Ванца на форумі в Тернополі постала співачкою. І над батярською «Панна Францішка» в її виконанні, завдяки кінокритику Ярослав Підгора-Гвяздовський, вже ридає не тільки Тернопіль і Львів, а й Київ.

Але що до офіційної частини форума, то  у 22 локаціях пройшли покази понад сотні кінострічок, відбулося 12 майстер-класів, маса тренінгів, зустрічей з професійною кіноспільнотою, інформаційно-дискусійні панелей та багато іншого.

І якщо глядачу більш цікава була програма «великих екранів», коли в один час у переповнених залах місцевого комплексу Cinema Сity пройшли покази чотирьох картин 2018 рр: «Пригоди S Миколая», «Донбас», «Брама» та «Секс і нічого особистого», то представники індустрії традиційно дискутували не тему «Продюсер-кінотеатр-глядач: як досягнути консенсусу?», та вирішували організаційні питання на установчих зборах регіональних кінокомісій, щодо створення Всеукраїнської асоціації.

Також окремим питанням, стали можливі моделі співпраці та розвитку регіональних кіноспільнот, про що дуже інформативно розповів голова Тернопільської КіноКомісії Леонід Бицюра.

Тож радіємо, що кінофорумів в країні стає все більше, і зацікавленість у кіно як розваги та індустрії, зростає у регіонах. Підіймаємо, разом з колегами, чарочку за здобуття цього року та перспективи майбутнього, і йдемо ДИВИТИСЬ УКРАЇНСЬКЕ!


28 февраля состоится практикум «Управление финансами для собственников бизнеса» от компании «Бизнес-Конструктор» Эффективными управленцами не рождаются: 5 февраля стартует двухмесячная программа подготовки исполнительного директора Фестивальні випробовування маріупольської «Театральної брами»