Главная / Медиа-бизнес

КІНОРЕЛІЗ: «Гарет Джонс. Щоденник» - правда про Голодомор

21.11.2018
КІНОРЕЛІЗ: «Гарет Джонс. Щоденник» - правда про Голодомор

У столичній галереї «Лавра» розпочала свою роботу виставка присвячена творчості журналіста, який вперше голосно розповів світу про жахіття Голодомору.

Британський журналіст Гарет Джонс, котрий наважився відвідати Радянський Союз у 1933-му, на власні очі бачив, як потерпають люди від голодного мороку. Ризикуючи власним життям, протидіючі тиску та перемагаючи брехню, Джонс провів розслідування, а побачене у країні за «залізною завісою» занотував у своєму щоденнику. Повернувшись, він голосно, на увесь світ, розповів про те, що бачив в українських селах та містах. Однак, тоді його розповідь проігнорували.

Лише з плином років світова спільнота почала аналізувати до чого призводять тоталітарні принципи, що стають каркасом держсистеми. Саме журналістські розслідування Гарета стали підґрунтям для написання антиутопії «Колгосп тварин» Джорджа Орвелла. 

Виставка відкрилась показом відомої документальної стрічки Сергія Буковського «Живі» (2008рр). що базується на записах у щоденнику Джонса. 

А вже у 2019 році на екрани вийде історичний триллер «Гарет Джонс» польської режисерки Агнєшки Холланд. Фільм буде створений у копродукції України, Польщі та Великобританії. Копродуційна стрічка спільного виробництва Польщі (Film Produkcja), України (FILM.UA GroupKinorob) та Великобританії (Boy Jones Films) створюється за підтримки ДержКіно України та Українського культурного фонду.

Тож у вас є можливість скласти свої враження про виставку «Гарет Джонс. Щоденник» у галереї іскусв «Лавра». Чекаємо інформацію про роботу над картиною, перші кадри якої вже були презентовані у Канах, цього року, ну і… 

ВСІМ ДИВИТИСЬ УКРАЇНСЬКЕ КІНО! :)


28 февраля состоится практикум «Управление финансами для собственников бизнеса» от компании «Бизнес-Конструктор» Эффективными управленцами не рождаются: 5 февраля стартует двухмесячная программа подготовки исполнительного директора Фестивальні випробовування маріупольської «Театральної брами»