Главная / Медиа-бизнес

Підтримка у 230 тис. євро на антіутопію «Номери» Олега Сенцова від Польського кіноінституту

06.12.2018
кінополітика
Підтримка у 230 тис. євро на антіутопію «Номери» Олега Сенцова від Польського кіноінституту

Проект екранізації п’єси українського політв’язня Олега Сенцова «Номери» отримав додаткову фінансову підтримку від Польського кіноінституту. По інформації Бюро української кіножурналістики (БУК) до 2 млн грн., що надано проекту від Українського культурного фонду можемо додати 1 млн. польских злотих, від інстітуції Польських колег.

Тож робота над картиною просувається і фінансово і в частині контенту. Кілька днів тому, правозахисник Дмітро Дінзе повідомив, що не зважаючи на проблемний фізичний стан пов’язаний з 145 денним голодуванням, Олег Сенцов продовжує працювати над матеріалами кінопроекту.

Разом з Олегом над картиною працює сорежисер Ахтем Сеітбалаєв. Стрічка перебуває на етапі предпродакшену. За повідомленням продюсерки Анни Паленчук зйомки повинні початись вже у грудні, з тим щоб навесні 2019 автори могли презентувати картину. «Ми розуміємо, що цей фільм ми робимо для Олега. – розповідае Анна - І чим швидше ми його зробимо, тим швидше на весь світ вибухне ця новина - що Олег Сенцов є режисером цього фільму і зміг його зробити, навіть перебуваючи там, в Лабитнангі ".

Головними героями п’єси утопії є люди-номери, що живуть без імен за чіткими правилами, під наглядом верховного керманича. Однак раптом один з «номерів» починає спротив, і встановлений порядок летить шкереберть. 

Події, описані у творі дуже нагадують все те, що Україна пережила в останні роки, і сьогодні у Довженко-центрі на «Сцені 6» відбудеться прем'єра ВИСТАВИ за п'єсою Олега.

Режисером театральної версії стала Тамара Трунова. Постановку вистави здійснює кінокомпанія 435 FILMS за підтримки Українського культурного фонду. Деталі про прем'єру за посиланням Частину зібраних коштів буде направлено на допомогу родині Олега та інших політичних в'язнів.

Тож творчість не спинити. Олег з нами! Чекаємо на вас у Довженко-центрі, де будемо ДИВИТИСЬ УКРАЇНСЬКЕ! 


28 февраля состоится практикум «Управление финансами для собственников бизнеса» от компании «Бизнес-Конструктор» Эффективными управленцами не рождаются: 5 февраля стартует двухмесячная программа подготовки исполнительного директора Фестивальні випробовування маріупольської «Театральної брами»