Главная / Медиа-бизнес

«Скажене Весілля» повернуло Держкіно гроші з відсотками

18.12.2018
кіноіндустрія
«Скажене Весілля» повернуло Держкіно гроші з відсотками

Кошти у розмірі 1 мільйон 175 тисяч 590 гривень, разом із додатковим 16%-м інвестиційним прибутком, що склав 150 тисяч гривень, були переведені на рахунок фонду Держкіно 6 грудня 2018 року.

Первісно дебютна комедія Юрія Горбунова у якості продюсера отримала підтримку від Держави в розмірі 3 мільйони 240 тисяч гривень. Однак за ініціативою компанії-кіновиробника «Прототип продакшн», частка була зменшена до 1.175 млн при кошторисі у 10,8 млн гривень.

Картина вийшла в прокат 4 жовтня та встановила національний рекорд - касових зборів та кількості глядачів серед українських стрічок. На сьогодні бокс-офіс стрічки складає майже 55 мільйонів гривень, це більш ніж 30% всього вітчизняного бокс-офісу (біля 40 стрічок)

Як зазначив Голова Держкіно Philip Illienko: "Це прецедент, коли компанія-виробник повертає Держкіно усі гроші, взяті на виробництво фільму. Не просто всі, а ще й з відсотками"За останні 4роки активного Держфінансування виробництва картин, частково повернули гроші держінституції продюсери драми Незламна (у 2015 році) гроші, та «Сторожова застава» (на початку 2018).

Тож радіємо "надзвичайно позитивним тенденціям у розвитку українського кіно» і ДИВИМОСЬ УКРАЇНСЬКЕ!


28 февраля состоится практикум «Управление финансами для собственников бизнеса» от компании «Бизнес-Конструктор» Эффективными управленцами не рождаются: 5 февраля стартует двухмесячная программа подготовки исполнительного директора Фестивальні випробовування маріупольської «Театральної брами»