Главная / Медиа-бизнес

Спортивна драма «Штангіст»: Гран-прі і ще 3 нагороди на кінофесті у Польщі

11.12.2018
кінофест
Спортивна драма «Штангіст»: Гран-прі і ще 3 нагороди на кінофесті у Польщі

Ігровий дебют Дмитра Сухолиткого-Собчука - спортивна драма «Штангіст», отримала одразу чотири нагороди на кінофестивалі короткого метру у Польщі.

Стрічка розповідає про спортсмена-важкоатлета, що готується до престижного міжнародного чемпіонату, і намагається впоратися з психологічними складнощами що виникають у стосунках з коханою та близькими.

У картині немає професійних акторів. Головним героєм став майстер спорту з важкої атлетики Олександр Лой. Зйомки проходили в Києві і Львові. Продюсери фільму Валентин Васянович (Студія Гармата фільм)  та Конрад Стефаняк (POLISH FILM SERVICE) вітали авторські пошуки в досягненні максимально реалістичної атмосфери, і до зйомок фінального варіанту режисер прийшов з двома чорновими версіями.


До участі у Žubroffka International Short Film Festival, подавали заявки понад дві тисячі проектів з різних країн. Кращих журі обирало серед 109 учасників. «Штангіст» був визнаний кращим у номінаціях:

  • Ґран-прі фестивалю: За сміливе та безжальне зображення внутрішньої боротьби;
  • Приз за кращу операторську роботу отримав оператор-постановкник фільму Міхал Ритель-Пшеломець;
  • «New Europe Talent Award»: Найбільш перспективному режисеру, який має свій унікальний та самобутній стиль. Ця нагорода заснована дистриб’юторською компанією New Europe Film Sales і дає можливість її володарям поїхати до Берліну на Міжнародний кінофестиваль за рахунок компанії-засновника.
  • «EASTWARD WINDOW»: за зухвалу чутливість кінематографії фільму, що вразила нас своєю ледь помітною, невимушеною стилістикою;

Стрічку «Штангіст» що створена у копродукції України та Польщі, профінансовано Держкіно України, Studio Munka ( Polski Instytut Sztuki Filmowej та Stowarzyszenie Filmowców Polskich ), а також Львівській кінокомісією.

Перелік кіноперемог картини почався з нагороди у національному конкурсі кінофестивалю «Молодість» 2018, у жовтні стрічка отримала головний приз у програмі короткого метру 34-го Міжнародного кінофестивалю в Варшаві, що включає її до відбіркового листа претендентів на премію Оскар у короткому метрі 2020рр. Ну і зараз зразу 4 престижні нагороди. 

Тож наші вітання переможцям, продовжуємо вболівати за нашу «нову хвилю» і ДИВИМОСЬ УКРАЇНСЬКЕ!

28 февраля состоится практикум «Управление финансами для собственников бизнеса» от компании «Бизнес-Конструктор» Эффективными управленцами не рождаются: 5 февраля стартует двухмесячная программа подготовки исполнительного директора Фестивальні випробовування маріупольської «Театральної брами»