Главная / Медиа-бизнес

Стрічка Олеся Саніна та Марка Гарріса «Переломний момент» увійшла у лонг-лист претендентів на «Оскар»

21.11.2018
Стрічка Олеся Саніна та Марка Гарріса «Переломний момент» увійшла у лонг-лист претендентів на «Оскар»

За повідомленням американський кіноокадеміі, в число 166 документальних картин, які будуть претендувати в цьому році на премію "Оскар", увійшла кінострічка про події на Майдані і на Донбасі «Переломний момент: Війна за демократію в Україні» Олеся Саніна та Марка Гарріса. 

У лютому минулого року прем'єра картини відбулася на телеканалах України. Потім стрічка спільного виробництва компаній MP2 і Pronto Film, була представлена на численних європейських і американських кінофорумах. В обмежений американський прокат картина вийшла в березні цього року.

Погляд на війну і революцію в Україні очима простих учасників цих подій, наприклад дитячого театрального режисера Андрія Шараскіна "Богема", чи лікаря Всеволода Стеблюка, справив сильне враження і на глядацьку аудиторію у США, і на кінокритиків (100% позитивних відгуків на авторитетному ресурсі Rotten Tomatoes).

Фільм, в якому опрацьовано близько 90 інтерв'ю (600 годин матеріалів) з учасниками подій на Майдані і сході України 2013-2016 років, став унікальним документальним кіносвідчення політичних, і військових злочинів на території України 2013-2016

Над картиною спільно працювали український режисер Олесь Санін, чия історична драма "Поводир" (2014 року), вже була претендентом від України на премію "Оскар", як кращий фільм іноземною мовою. І американський документаліст Марк Джонатан Харріс - чиї три картини The Redwoods (1968) The Long Way Home (1997) і Into the Arms of Strangers: Stories of the Kindertransport (2000) були удостоєні премії американської кіноакадемії.

Для української кінодокументалістики - вихід на міжнародний рівень надзвичайно важливий, оскільки дає можливість західному глядачу побачити у лаконічному кіноформаті, реальні події, що відбуваються на Україні. Попередньою картиною спільного виробництва, що вперше в історії України увійшла в число номінантів на "Оскар" 2016гг., стала документальна хроніка Майдану - «Зима в огні» Євгена Афініевского.

Про номінантів на Оскар у Новому 2019 року, ми дізнаємося напередодні церемонії, а ось шортлист з 15 фільмів буде оприлюднено 17 грудня.

Чекаємо з нетерпінням, і ... ВСІМ ДИВИТИСЬ УКРАЇНСЬКЕ КІНО! :)



28 февраля состоится практикум «Управление финансами для собственников бизнеса» от компании «Бизнес-Конструктор» Эффективными управленцами не рождаются: 5 февраля стартует двухмесячная программа подготовки исполнительного директора Фестивальні випробовування маріупольської «Театральної брами»