Главная / Медиа-бизнес

Єврімаж, так! — український уряд підтримав кіноінтеграцію з Європою

09.11.2018
КІНОПОЛІТИКА
Єврімаж, так! — український уряд підтримав кіноінтеграцію з Європою
Кабінет Міністрів України підтримав проект Закону, що розроблений Держ Кіно та МінКультом про приєднання України до Єврімаж (Eurimages) - Європейського фонду підтримки спільного виробництва та розповсюдження художніх кінематографічних та аудіовізуальних творів. Для українських кінематографістів - це прекрасна можливість для копродукціі, міжнародного фінансування, виходу наших картин на ринок прокату Європи і світу.

Фонд Eurimages («Єврімаж») – створений при Раді Європи у 1989-му році. До нього входять 37 держав-членів Ради Європи, а також Канада як асоційований член. Загальний річний бюджет фонду становить 25 мільйонів євро, він складається з внесків, держав-учасників. З моменту заснування до минулого року фондом було підтримано в цілому 1742 проекти спільного виробництва на загальну суму близько 523 мільйонів євро.

Продюсер Ігор Савиченко про те, навіщо нам "Єврімаж":


Зараз законопроект «Про ратифікацію Резолюції (88) 15 Про заснування Європейського фонду підтримки спільного виробництва та розповсюдження художніх кінематографічних та аудіовізуальних творів (Eurimages)» передано Урядом до Верхоної Ради. Після його підтримки  народними депутатами, і затвердження в держбюджеті відповідних обсягів членських внесків, МЗС офіційно проінформує фонд про те, що Україна ухвалила відповідний закон, і приєднується до “Єврімаж”.

Влітку цього року на Одеському кінофестивалі виконавчий директор кінофонду Роберто Олла висловив надію, що вже до початку 2019 року членство України буде офіційно підтверджено.

28 февраля состоится практикум «Управление финансами для собственников бизнеса» от компании «Бизнес-Конструктор» Эффективными управленцами не рождаются: 5 февраля стартует двухмесячная программа подготовки исполнительного директора Фестивальні випробовування маріупольської «Театральної брами»