Главная / Медиа-бизнес

За місяць до Європейської кіноакадемії увійшло 4 українськи кінематографісти

19.11.2018
За місяць до Європейської кіноакадемії увійшло 4 українськи кінематографісти

Першим в листопаді до когорти європейських кіноакадеміків приєднався Тарас Томенко – чия короткометражка «Тир» свого часу, здобула Приз Нью-Йоркської кіношколи на Міжнародному кінофестивалі Берлінале. Зараз Тарас працює над ігровою версією своєї документальної  картини «Будинок «Слово», про драматичну історію радянських українських письменників, яких змушували працювати в ім'я системи.

Наступним до євроакадеміків приєднався директор кінотеатрів «Boomer» і «Магнат» Сергій Зленко, який також за рішенням конкурсної комісії Мінкульту увійшов цього року до складу першої Ради с Державної Підтримки Кінематографії.  

У цей же день 6 листопада, стало відомо про ще одного українського єврокіноакадеміка. Ним став продюсер, сценарист, актор Павло Сушко. Який працював над стрічками «Правила бою»,  «DZIDZIO Контрабас». Наразі Павло продюсує українсько-швейцарську документальну стрічку «Українська вузькоколійка», про Гірські трамвайчики на Закарпатті.

Увійшов до Євроакадемії і Олег Борщевський режисер фільму “DZIDZIO Контрабас”, - стрічки що стала лідером національного прокату прошлого року. Олег відомий також своїми сценарними роботами «Закохані в Київ» (2011р.) та «Німфо» (2013р.).

Нагадаємо, у жовтні до лав Кіноакадемії потрапили режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук (к/к «Штангіст»), і актриса Катерина Молчанова, яка зіграла головну роль у фільмі «Моя бабуся Фані Каплан».

А в цілому, у цьому році ряди європейських кіноаккадеміков поповнило 14 наших колег - режисери: Олена Дем'яненко, Дмитро Томашпольський, Павло Остриков, Марися Нікітюк; Продюсери: Юлія Синькевич, Сергій Лавренюк, Влад Ряшин, Юрій Мінзянов; Оператор: Олексій Москаленко; Композитор Тимур Полянський; Художник по костюмах Надія Кудрявцева; Художник по гриму Віталій Скопелідіс. Таким чином зараз в European Film Academy (EFА) вже 38 представників України.

ЕFA  була створена 1988 році в Німеччині для сприяння розвитку європейського кіно. Кожного року вона відзначає кращих діячів кінематографу однойменною премією. До лав організації входить більше 3.5 тис кінематографістів з різних країн Європи.  

Вітаємо наших кінематографістів, ну і ВСІМ ДИВИТИСЬ УКРАЇНСЬКЕ КІНО! :)


28 февраля состоится практикум «Управление финансами для собственников бизнеса» от компании «Бизнес-Конструктор» Эффективными управленцами не рождаются: 5 февраля стартует двухмесячная программа подготовки исполнительного директора Фестивальні випробовування маріупольської «Театральної брами»