Главная / Обзор СМИ

Де ремонтувати турбіну авто, щоб вона стала як нова?

14:22 | 22.10.2021
Де ремонтувати турбіну авто, щоб вона стала як нова?

Якщо виникли проблеми з автомобільним турбокомпресором, зараз є можливість зробити ремонт турбіни в Івано-Франківську та повністю відновити агрегат. Але не всі автовласники до кінця розуміють, що включає такий ремонт та кому його треба довірити. Відповімо на ці питання.

Масляне голодування турбіни двигуна -

Коли потрібен ремонт турбіни: тривожні сигнали

Турбокомпресор проєктували так, щоб він витримав до 10 і більше років експлуатації. Тож фізичне зношення — не головна причина несправностей. У 90% випадків проблеми з турбінами викликані зовнішніми впливами. І треба сказати чесно: найчастіше у цьому винні самі автовласники. Про можливі проблеми з агрегатом сигналізують такі фактори:

  • нехарактерні шуми, враховуючи свист та дрязкотіння;
  • зниження потужності;;
  • підвищене вживання оливи;
  • вихлоп білого, синього або чорного кольору.

Будь-який з цих проявів сигналізує про необхідність звернення на діагностику. Чим довше автовласник не звертається на СТО — тим дорожчим для нього потім буде ремонт.

Як ремонтують турбіни: технологія та етапи

Методика ремонту турбокомпресора наближена до технології виготовлення. Деталі, які вийшли з ладу, замінюють на нові, а також відновлюють повні експлуатаційні характеристики. Умовно кажучи, власник отримує відновлену турбіну з характеристиками нової — але відсотків на 60 дешевле.

Схема ремонтних робіт на сучасній СТО виглядає приблизно так:

  1. Демонтаж. Компресор знімають та розбирають.
  2. Діагностика. Включає огляд агрегату та використання сучасного спеціалізованого обладнання для глибокого аналізу.
  3. Миття компонентів турбіни в ультразвуковій ванні, після чого — детальний огляд кожного елементу.
  4. Заміна несправних деталей на нові — оригінальні або якісні заводські аналоги.
  5. Балансування валу на стенді.
  6. Збірка турбокомпресора.
  7. Налагодження та перевірка на стенді в умовах, наближених до справжніх.

Де проводити ремонт?

Перераховані етапи ремонтних робіт дають можливість зрозуміти — неможливо провести повноцінні роботи та гарантувати якість, якщо працювати самостійно або звертатись до некваліфікованих майстрів. За словами представників сервісу turbosto.com.ua, справжнє відновлення турбіни можливе тільки в умовах, наближених до заводських.

Це СТО з повним переліком обладнання для діагностики та налагодження турбін. Сервіси, в яких працює навчений персонал. Вони можуть проводити роботи будь-якої складності та надавати письмову гарантію.