Главная / Обзор СМИ

Експерти вказують на зв'язок Гетманцева з бізнес-партнером Коломойського

11:31 | 01.10.2019
Експерти вказують на зв'язок Гетманцева з бізнес-партнером Коломойського

Заступник головного редактора порталу "The Page" Олег Гавриш звертає увагу на зв’язок Данила з Віталієм Хомутинніком, колишнім нардепом-регіоналом та бізнес-партнером Ігоря Коломойського

Ухвалення рішення про зміни до Податкового кодексу України свідчить про вплив на роботу податкового комітету та його голови Данила Гетманцева ззовні, вказують експерти.

За інформацією видання "Обозреватель", Данило Гетманцев та Віталій Хомутиннік пов’язані спільним бізнесом – компанією "М.С.Л.". Гетманцев мав частку в компанії, так само як і Хомутиннік. Тесть останнього, Віктор Сопельник, навіть був віце-президентом лотерейного оператора, вказують журналісти.
Як зазначає видання "Обозреватель" 2015-го компанія потрапила до санкційного списку РНБО. Нібито за фінансування тероризму та сепаратизму. Нацбанк заблокував рахунки компанії, але вона продовжила працювати. При цьому, достеменно не відомо, чи сплачувала податки.
"Гетманцев фактично зізнався, що лотерейний оператор довгі роки працював у "тіні", - пише видання. "Частково, можливо, в тіні, частково з використанням схем, розроблених юристами, до речі абсолютно легальних схем", — сказав він у відповідь на пряме запитання журналіста.
Він побічно підтвердив, що він і його юристи розробляли ці самі "легальні тіньові схеми". У підсумку, за даними Youcontrol, у "М.С.Л." утворився податковий борг понад 250 млн грн. Тобто завданням Гетманцева і його фірми була оптимізація і юридичне прикриття незаконної діяльності лотерейного оператора.
"Він допомагав очевидно використовувати ці прогалини в українському законодавстві для того, щоб вони успішно забезпечували ну скажімо так свій бізнес в Україні. Ми знаємо ці прізвища. Я не знаю, де зараз знаходиться Сівкович, але Хомутинник насправді є бізнес партнером в тому числі того олігарха, якого часто пов’язують з тією силою представником якої є пан Данило Гетманцев", - пояснює політичний експерт Валерій Димов.