Главная / Обзор СМИ

Мікрокредити: як взяти гроші у борг без офіційної роботи

17:32 | 29.12.2021
Мікрокредити: як взяти гроші у борг без офіційної роботи
Люди, що потрапили у скрутну фінансову ситуацію, досить часто звертаються за позикою до банків. Але, щоб отримати гроші, вони мають задовольняти декільком умовам: 
● працювати офіційно на одному місці не менш як 6 місяців; 
● мати достаній рівень доходу; 
● надати довідку по доходи та з місця проживання; 
● залучити поручителів, якщо рівень зарплатні банк не вважає достатнім. 
● Все це досить складно та незручно, перш за все тому, що багато українців змушені працювати неофіційно й просто не в змозі документально підтвердити походження статків.

В результаті, потрапивши у скрутне становище, люди починають шукати, де взяти кредит без довідки про доходи та інших складнощів з оформленням. 

Як відомо, коли є попит, знайдеться й пропозиція, тому все більше обертів в нашій державі набирає такий вид кредитування, як займи онлайн. 
 

Що таке кредити МФО 

 
Мікрофінансові компанії відносяться до небанківських установ, що отримали державну ліцензію на кредитування громадян. Більшість з таких організацій не мають фізичного офісу та працюють через інтернет. Мікрофінансові компанії досить лояльно відносяться до особи потенційного клієнта, а тому гроші тут можуть отримати навіть ті, кому неодноразово відмовили в банку. 

Робота МФО передбачає використання спеціально розроблених комп’ютерних програм, які аналізують дані, внесені майбутнім позичальником в анкету, та виносять рішення про видачу коштів. Такі сервіси не беруть до уваги рівень доходу клієнта та офіційність його походження. По суті, МФО байдуже, звідки ви візьмете кошти, головне – щоб ви повернули їх вчасно, бо за прострочення передбачено досить великі штрафи. 

Позики, що видаються без довідок про доходи, мають короткий термін. Зазвичай такі кредити оформлюють на декілька тижнів, рідше – на 2-3 місяці. Головною відмінністю такої позики від банківської є спосіб нарахування відсотків – в МФО вони щоденні. Зважаючи на короткий термін кредитування, переплата по таких позиках не буде досить великою, якщо, звісно, повернути гроші вчасно. 

Як отримати позику без довідки про доходи 

 
Сьогодні в Україні успішно працює декілька десятків онлайн-сервісів, що пропонують кредити без довідки про доходи. Обираючи найкращий, варто звертати увагу на розмір відсотків та перелік документів, що їх потрібно надати для оформлення. Віддавайте перевагу тільки перевіреним сервісам, що вже мають гарну репутацію та працюють довгий час. 

Щоб отримати кошти, потрібно: 
● обрати підходящу МФО, наприклад, Dinero, та перейти на його офіційну сторінку в мережі; 
● обрати термін кредитування та вказати бажану суму; 
● заповнити заявку-анкету – внести дані коду ІПН та паспорту, номер телефону та інші відомості; 
● верифікувати платіжну (не кредитну) картку будь якого банку – зробити тестовий переказ на 1-2 грн; 
● відправити заявку. 

Якщо позику буде схвалено, а це трапляється у 99% випадків, кошти буде перераховано на картку, вказану у заявці. Це трапиться досить швидко, бо прийняття рішення рідко коли займає більш як 15 хвилин.