Главная / Обзор СМИ

Непрофесійність Геруса в енергетиці знизить політичний рейтинг Зеленського – Трохимець

15:00 | 03.07.2019
Непрофесійність Геруса в енергетиці знизить політичний рейтинг Зеленського – Трохимець
Непрофесійність представника президента в уряді Андрія Геруса в питаннях енергетики негативно вплине на оцінку українцями дій Володимира Зеленського. Про це заявив президент Асоціації енергетики України Олександр Трохимець в коментарі журналісту щодо заяви Андрія Геруса про нібито зростання ціни електроенергії ТЕС після запуску ринку.

«Позиція Геруса щодо запуску ринку електроенергетики непрофесійна. Він просто кидається гаслами, які нічим не підтверджені. Ми ж згадуємо, що останні 2 місяці він тільки тим і займався, що вкидував в інформаційний простір всілякі страшилки. Найстрашніше те, що це людина, яка по суті очолює енергетичний напрям у президента. І його робота відображатиметься на діяльності президента та кидатиме тінь на людину, яку обрали 73% виборців», – вважає Трохимець.

Експерт зазначив, що попри заяви представника президента в уряді, жодного колапсу в енергетиці після запуску нової моделі ринку не відбулось, енергосистема працює без збоїв, відключень населених пунктів від електроенергії не відбувається.

«З 1 липня повноцінно з юридичної і технічної точки зору ринок електричної енергії працює. Як виявилося, всі ті апокаліптичні прогнози, які останній місяць лунали з телеекранів, з фейсбуків і різних інших джерел інформації, виявилися не більше ніж домислами. Ми працюємо абсолютно спокійно, ніяких збоїв в енергосистемі немає, ніяких збоїв у постачанні електричної енергії немає, ніякого зростання тарифів 20-30 чи 50%, як деякі політики вгадували, знову-таки немає», – наголосив Трохимець.

Нагадаємо, 1 липня запущено новий оптовий ринок електроенергії, відповідно до ухваленого у 2017 році Верховною Радою Закону України «Про ринок електричної енергії». Згідно з законом, нова модель передбачає запровадження таких сегментів як ринок двосторонніх договорів, ринок «на добу наперед», внутрішньодобовий ринок, балансуючий ринок. Роздрібний ринок електроенергії в межах реформи енергоринку було запущено з 1 січня 2019 року.