Главная / Обзор СМИ

Обираємо ноутбук правильно: поради експерта

08:56 | 21.05.2019
Обираємо ноутбук правильно: поради експерта
Ринок техніки сьогодні переповнений. Вибір перед споживачем стоїть величезний. Купити ноутбук - не проблема. Головне питання, що виникає, коли бачиш це різноманіття: «Що ж обрати із запропонованих варіантів?».

Перед тим, як купувати техніку, варто озброїтися базовою інформацією. Перше, що треба засвоїти - переносні комп'ютери умовно поділяються на три види:
• для повсякденного користування офісними додатками та роботі в інтернеті;
• для регулярних поїздок;
• для роботи з графікою.

На що потрібно звертати увагу при виборі ноутбука?
Перша і дуже важлива деталь в комп'ютері - дисплей. Їх зазвичай обирають за двома критеріями: діагональ і покриття.
Тим, хто хоче придбати компактний і тонкий ноутбук, краще брати екран 13,3-14,1 дюймів. Комп'ютери з трохи більшим дисплеєм - 15,6 дюймів - найпопулярніші. Вони дуже зручні для роботи вдома. Крім того, їх легко можна транспортувати куди завгодно. Далі йдуть дисплеї з діагоналлю 7.3 і більше дюймів. Такі ноутбуки призначені для заміни стаціонарних комп'ютерів. Вони габаритні, а тому транспортувати їх не зручно. Найчастіше їх купують виключно для роботи з графікою.

Покриття екрану буває двох типів: глянцеве та матове. Перше зазвичай рекомендують тим, хто купує ноутбук для перегляду фільмів і т.д. Він прекрасно відтворює кольори. Але є у такого екрану суттєвий мінус. Якщо на нього потрапляє сонячне проміння, то стає складно розгледіти зображення. Матове покриття радять тим, хто працює з текстовими документами і таблицями. Оскільки це покриття надає менше навантаження на очі.

Далі увагу слід звернути на те, з якого матеріалу зроблена техніка. Зазвичай виробники пропонують корпуси ноутбуків з металу і пластика. Перший дорожчий, але міцний. Пластиковий корпус користується найбільшим попитом через невелику ціни.

Потужність переносного комп'ютера залежить від процесора. Бюджетні ноутбуки як правило працюють на основі Intel Celeron і Pentium. Комп'ютери з такими процесорами протримаються в робочому стані в середньому від шести до восьми годин. Ноутбуки з процесором Intel Core i3 краще брати для багатозадачного роботи. Найпотужніші процесори - Intel Core i і Intel Core i7.

Відеокарта в ноутбуці обов’язково потрібна дизайнерам, фотографам або геймерам. Вона підвищує якість фільмів і відео.
Якщо ви довго перебуваєте без підключення до мережі, є сенс купити повербанк. Потужний портативний зарядний пристрій здатний продовжити час роботи гаджета на тривалий час.

Як вибрати павербанк?
Під час вибору зовнішнього акумулятора варто враховувати ряд факторів:
• Потужність (для підзарядки смартфона або планшета вона повинна становити від 10000 до 20000 мАч);
• Виробник (тут важливо не шкодувати грошей та  купити пристрій від надійного бренду)
• Вихідна напруга і сила струму (від цих факторів залежить сумісність пауербанкі з пристроями, які заряджають і швидкість зарядки. Оптимальне значення напруги акумулятора - 5В. Рекомендована сила струму на виході - не менш 2А).

Сьогодні на ринку можна знайти зовнішні батареї не тільки для смартфонів і планшетів, але і для підзарядки ноутбука. Різниця в тому, що акумулятор для зарядки ноутбука повинен мати велику ємкість і потужність.

Вибір залишається за покупця!