Главная / Обзор СМИ

Просування меблевого бізнесу. Як заробити більше?

13:24 | 03.06.2019
Просування меблевого бізнесу. Як заробити більше?
Український меблевий ринок перебуває на етапі свого розквіту: кількість виробників меблів з кожним роком збільшується. Зараз в Україні зареєстровано понад 3000 підприємств, які займаються виробництвом меблів, і це не враховуючи приватних виробників.

Серед інтересів жителів столиці ремонт і будівництво посідають третє місце після оформлення віз та туризму (згідно з даними порталу Wowclub.ua – найбільшого національного ресурсу, який займається пошуком потрібної інформації про ті чи інші послуги і компанії). Відповідно, при такому інтересі до ремонту, облаштування житла та будівництва нерухомості попит на меблі буде стабільно високим. Саме тому в українській меблевій галузі з кожним роком з'являється все більше нових виробників.

Умови успішного меблевого бізнесу
Успіх і рентабельність меблевого бізнесу залежать від багатьох факторів, але в першу чергу варто виділити так зване правило чотирьох «Р»:
- Product. Те, що ви будете пропонувати клієнтам.
- Price. Цінова політика компанії: програми лояльності для постійних клієнтів і оптових покупців, а також акції та знижки.
- Place. Місце виробництва і точки збуту (власні торгові точки, інтернет-магазин, мережа дистриб'юторів).
- Promotion. Реклама і просування ваших товарів на ринку (докладніше про це трохи пізніше).

Якісний продукт за доступною ціною – одна з умов успішного меблевого бізнесу. Правильно вибравши постачальника матеріалів, ви будете пропонувати своїм клієнтам товари високої якості у вигідних цінових сегментах. Серед українських компаній, які стануть надійними партнерами в меблевому бізнесі, провідні позиції займає компанія «ВіЯр». Багато виробників меблів обирають співпрацю з «ВіЯр», виходячи з таких аспектів:

- Широкий асортимент, доступні ціни, доставка. Це важлива умова успішного меблевого бізнесу – наявність необхідних товарів в одному місці, їх висока якість і доступна ціна. Асортимент «ВіЯр» складається з більш ніж 20000 позицій, які представлені у всіх цінових сегментах. Переглянути всі товари і придбати потрібні можна в інтернет-магазині або у просторих шоу-румах.
- Виробничі послуги. Мінімізувати трудові і грошові ресурси, а також економити час на виконанні замовлень можна, замовляючи всі необхідні послуги з обробки матеріалів відразу при їх купівлі. «ВіЯр» пропонує повний спектр таких послуг – від порізки до художньої обробки скла. До того ж всі послуги можна замовити навіть не виходячи з дому, оформляючи їх через онлайн-конструктор ViyarPro (компанія безкоштовно навчає всіх бажаючих роботі з програмою).

Вигідні та прозорі умови співпраці. Для партнерів «ВіЯр» діє спеціальна програма лояльності, а також маркетингова підтримка – компанія забезпечує клієнтів каталогами, колодками, стендами та іншої рекламною продукцією. Крім цього, в рамках освітнього проекту «Академія ВіЯр» регулярно проходять навчальні семінари та майстер-класи.
Способи просування
Після вибору постачальника матеріалів ми зробимо акцент на останній «Р» з четвірки – Promotion, тому що якими б якісними не були ваші меблі, якими б вигідними не були ціни, без грамотної реклами і просування ваше виробництво може стати збитковим. Сьогодні Інтернет стає найперспективнішою ареною для просування бізнесу. Серед «електронних» різновидів просування виділяють:

Інтернет-магазин. Це один з найефективніших способів збуту продукції. Сучасні ресурси (наприклад Wix.com або Site123) дозволяють створити сайт самостійно, без особливих зусиль. При його створенні важливо враховувати такі моменти:
- Приємний і впізнаваний дизайн.
- Швидкі кнопки: «Купити в 1 клік», «Замовити зворотний дзвінок» та інші.
- Блог з цікавими і корисними для клієнтів статтями.
- Чітка і зрозуміла рубрикація. Клієнт повинен без зусиль знайти потрібний товар.

Для подальшого просування сайту використовують:
- SEO-оптимізацію. SEО-тексти з правильно підібраними ключовими словами для цільової аудиторії виведуть інтернет-магазин на перші сторінки пошукових систем. Для цього потрібно визначити найчастіші запити споживачів (семантичне ядро) і розмістити унікальні тексти на сайті.
- Контекстну рекламу. З усіх видів реклами контекстна найбільш ефективна, адже спрямована тільки на цільову аудиторію. Користувачі, які заходять на сайт з контекстної реклами, розцінюють її не як рекламу, а як результат пошукового запиту. Також така реклама дозволяє аналізувати запити, цільовий трафік і те, як взаємодіє аудиторія з сайтом.

Соціальні мережі. Instagram, Facebook, Youtube, Twitter – це не тільки майданчики для спілкування та розваг, а й потужні інструменти просування.
E-mail-маркетинг. Після того, як в клієнтській базі набереться приблизно 100 електронних адрес, можна починати формувати і відправляти розсилку, в якій ви особисто кожного клієнта будете повідомляти про новини, новинки та іншу корисну для нього інформацію.

3D-моделювання. Це значна перевага – показати клієнту модель його майбутніх меблів у тривимірному варіанті. Для цього «ВіЯр» пропонує зразки текстур ДСП в хорошій якості, які як раз стануть у нагоді при 3D-моделюванні.

Це далеко не всі способи просування меблевого бізнесу. Для розширення клієнтської бази ви також можете влаштовувати заходи або, наприклад, розміщувати рекламу і оголошення в спеціальних виданнях. Просувайте свій бізнес правильно і тоді ви надійно займете свою нішу у вітчизняному меблевому бізнесі.