Главная / Обзор СМИ

Що загрожує порушникам нових правил паркування у столиці

11:36 | 11.08.2017
Що загрожує порушникам нових правил паркування у столиці
У мерії розповіли, що буде з тими, хто не платить за парковання автомобіля за новими правилами

Як заявив нардеп, радник мера Кличко Дмитро Білоцерківець, поки штрафувати за несплату паркування в Києві не будуть.

«Без ухвалення парламентом закону« Про реформування паркування »місто не має права штрафувати водіїв. Будемо поки покладатися на свідомість киян.

Але навіть якщо вони не стануть якийсь час платити, нічого страшного, адже місто і так не отримував істотних коштів від роботи паркувальників », – сказав він.

У той же час в «Київтранспарксервісі» сказали, що після прийняття закону на дороги вийдуть інспектори, які будуть виявляти порушників.

«Розміри штрафів за порушення правил паркування, в тому числі за несплату послуг, будуть прив’язані до вартості години паркування в 20-кратному розмірі. Таким чином штрафи становитимуть 100, 140 і 200 грн », – розповіли на підприємстві.

Нагадаємо, з 10 серпня на київських парковках не можна розрахуватися готівкою на місці. Заплатити водії тепер можуть самостійно, вибравши один з декількох способів: за допомогою паркоматів, через мобільний, купивши карту або талон.

Як писала Politeka, все необхідне для оплати паркування можна купити в кіосках «Союздруку», адреси яких є на сайті «Київтранспарксервісу», як і список парковок, обладнаних паркоматами.