Главная / Обзор СМИ

Як дізнатися чи є штраф?

20:57 | 05.03.2023
Як дізнатися чи є штраф?

З початку 2020 року кожен український автомобіліст отримав доступ до нового інструменту, який має функцію автоматичного фіксування порушень правил дорожнього руху, включаючи перевищення швидкісного ліміту. Спеціально для водіїв було розроблено додаток, де може бути виконана перевірка штрафів МВС з подальшою оплатою. Більше інформації на тему доступне за посиланням: https://youcontrol.com.ua/topics/perevirka-shtrafiv-v-ukrayini/.

Як перевірити наявність штрафів?

Перевірка на штрафи за порушення правил дорожнього руху може бути здійснена в онлайн режимі. Щоб перевірити штрафи ПДД існує кілька різних способів. Найпопулярнішим варіантом є кабінет водія, доступний на офіційному сайті державного сервісу. Тут можна отримати найсвіжіші дані про автомобілі. Пройти авторизацію можна за допомогою BankID або MobileID. Додатково потрібно поставити електронний підпис.

Перевірка штрафів доступна на офіційному сайті МВС, де для мобільних пристроїв розроблено персональні програми:

  • "Штрафи ПДР";
  • "Штрафи UA";
  • " Дія".

Високу популярність мають спеціальні боти для телеграма, які відрізняються аналогічним функціоналом. Але перевірка штрафів за допомогою телеграм-ботів може бути небезпечною, адже серед них можуть легко зустрічатися боти, розроблені шахраями.

МВС України створило свій офіційний телеграм-бот, який отримав назву «Штрафи ПДР». З ним можна не лише підписатися на власний автомобіль, а й за допомогою банківських карток здійснювати онлайн-оплату штрафів.

Особливо зручною є перевірка наявності штрафів за допомогою аналітичної системи YouControl, де розробниками передбачений сучасний інструмент «Фізичні особи». Система здатна практично моментально підготувати детальне досьє, в якому, крім неоплачених штрафів, буде багато додаткової інформації, що дозволить зробити висновки щодо доброчесності людини.

Як сплатити штраф у режимі онлайн?

Якщо ви хочете в онлайн режимі сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху, то для цього потрібно зайти на офіційний ресурс МВС України. Для авторизації потрібно ввести номер і серію прав водія, а також дату його видачі.

Окрім сайту МВС, сплатити штраф в онлайн режимі можна за допомогою спамерських роботів та офіційних програм для мобільних пристроїв. Для оплати знадобиться ввести інформацію щодо транспортного засобу, номер постанови, номер та серію прав водія, номер паспорта або ІПН господаря авто.

Крім того, сплатити штраф онлайн можна за допомогою мобільного банкінгу. Більшість українських банків передбачають відповідну можливість у власних програмах для мобільних пристроїв.