Главная / Обзор СМИ

Які запчастини представлені на сучасному ринку?

10:54 | 18.11.2021
Які запчастини представлені на сучасному ринку?

Будь-який автотранспорт потребує обслуговування. Це однаково стосується тих автомобілів, що від'їздили багато кілометрів, і тих, що почали експлуатуватися нещодавно. Заміна гальмівних колодок, фільтрів, ременів та інших компонентів потрібна досить часто, тому дрібного ремонту власнику автомобіля не уникнути. Перед автомобілістами стоїть споконвічне питання, які запчастини придбати: дорогі оригінали чи аналоги, за ціною вдвічі меншою. Про те, що існують оригінальні та неоригінальні деталі, знають усі. Але треба розуміти різницю між ними.

GNAltxJCwmfAXw0feIfFNYbP3l9cj6W-650C5W1VwPgkbHMKZMKYqea54sF3Vv_oNLSe1Pkc7qQSabrgcg7avsW7f9BT9_8x1rpUtn8FycX7BkT9DqqYgh_1vtLlW3szLPtxHgZa

Коли транспортний засіб знаходиться під гарантією, все просто. Оригінальними деталями забезпечує сервісний центр за гроші власника автомобіля. Але коли гарантія закінчується, багато автолюбителів купують запчастини самі, і за наявності на ринку великої кількості неякісних товарів ставлять питання, якому виробнику довіряти. 

 

АвтоПро надає можливість вибирати запчастини за каталогом, де у розділах представлені різні групи запчастин: оригінальні, аналоги, вживані запчастини. Електронний каталог Автопро дозволяє покупцям вибирати запчастини до різних марок автомобілів максимально точно.

 

Автозапчастини від виробників автомобільних компонентів

 

Оригінальними називаються запчастини, що постачаються концернам для автомобілів. Самі підприємства концернів випускають лише мінімальну кількість компонентів, інші замовляють на підприємствах, що спеціалізуються на виробництві автомобільних запчастин. Зазвичай, замовляються:

 

  • Деталі оптики;
  • Підшипники різного типу;
  • Електрику;
  • Елементи підвіски та гальмівної системи;
  • Витратні матеріали, склоочисники та інше;
  • Технічні рідини та автомобільні олії.

 

Підприємства, де концерни замовляють запчастини, можуть перебувати у різних країнах. Оригінальні запчастини відзначаються значком автоконцерну.

Ті ж виробники, які постачають деталі на конвеєри підприємств, продають свою продукцію і на вторинному ринку, де вартість деталей є значно нижчою. При цьому за якістю запчастини не відрізняються від оригінальних. Продукція, призначена для вторинного ринку, наголошується на значку виробника.

 

Автомобільні деталі на вторинному ринку

 

На вторинному ринку представлена ​​продукція різної якості від безлічі постачальників:

 

  • Запчастини, які за якістю майже не поступаються оригінальним;
  • Запчастини низької якості;
  • Запчастини від компаній, що займаються відновленням комплектуючих;
  • Запчастини від компаній-пакувальників, які не виробляють деталі для автомобілів, а лише забезпечують упаковку виробів від відомих компаній;
  • Підробки без розпізнавальних знаків виробників, без вказівки технічних характеристик та матеріалів, з яких виготовлені.

 

Перед покупкою запчастин рекомендується вивчити інформацію про всіх постачальників ринку.