Главная / Обзор СМИ

Юрист пояснив, що загрожує тим, хто буде користуватись забороненими сайтами

00:30 | 21.05.2017
Юрист пояснив, що загрожує тим, хто буде користуватись забороненими сайтами
Партнер Ario Law Firm Юліан Хорунжий в розмові з журналістами припустив, які юридичні наслідки матиме заборона на роботу російських веб-ресурсів в Україні для пересічних громадян, які знайдуть шляхи обійти нову законодавчу норму, інформує ФРоМюауа.

Хорунжий зазначив, що технічні можливості дозволяють заблокувати доступ дотаких ресурсів, хоча в медіапросторі і звучали протилежні за змістом заяви. Однак, юрист підкреслив, що санкційні обмеження були запровадження саме проти конкретних компаній Російської Федерації, тобто суб’єктами застосування санкцій не є українці та українські компанії, які користуються тими російськими продуктами, що потрапили під санкції.

Але пан Хорунжий наголосив, що за існуючих умов обійти заборону завдяки використанню технічних можливостей, цілком можливо, і ті, хто продовжить використання російського програмного забезпечення або сайтів, можуть бути притягнутими правоохоронними органами до відповідальності за дії, які можна розтлумачити як «фінансування тероризму чи шпигунської діяльності».
Теги: вк