Главная / Останні новини

Працівникам апарату судів цього року підвищать зарплату – експерт

16:00 | 10.04.2015
Працівникам апарату судів цього року підвищать зарплату – експерт
Автор: webmaster webmaster

Державна судова адміністрації України (ДСАУ) здійснюватиме додаткові призначення фонду оплати праці, поступово збільшуючи стимулювальні виплати працівникам апарату судів. Про це в інтерв'ю виданню «Закон і Бізнес» розповів голова ДСАУ Зеновій Холоднюк.

Що вплине на зарплату
Надходження від судового збору

За його інформацією, обсяг коштів, які можуть спрямувати на підвищення розміру заробітної плати працівників апарату судів, прямо залежатиме від обсягу надпланових надходжень до фонду сплати судового збору.

Дії ДСА
Надіслали листа до Мінсоцполітики

Окрім того, відповідно до змін, передбачених Законом про прокуратуру та Законом про справедливий суд, ДСА в березні 2015 року надіслала до Міністерства соціальної політики проект постанови Уряду про внесення змін до постанови КМ «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади , органів прокуратури, судів та інших органів» від 9.03.2006 № 268 в частині встановлення нових посадових виплат працівникам апарату судів.

Нагадаємо, Закон «Про прокуратуру» вніс зміни до ч. 1 ст. 144 закону «Про судоустрій і статус суддів» шляхом доповнення абз. 2 щодо встановлення розмірів посадових виплат працівників апарату судів.