Главная / Останні новини

У Литві за заклики до війни відключили телеканал РТР-Планета

17:12 | 10.04.2015
У Литві за заклики до війни відключили телеканал РТР-Планета
Автор: webmaster webmaster

Державна комісія Литви з теле- і радіомовлення вирішила перервати на три місяці мовлення на території країни телеканалу «РТР-Планета», який є міжнародною версією російського телеканалу «Росія 1». Про це повідомила Російська служба BBC.

Підставою для ухвалення рішення стало порушення каналом Закону про інформування громадськості. Російський телеканал, який веде мовлення в Європі через зареєстровану в Швеції компанію, звинувачують у поширенні пропаганди, розпалюванні міжнаціональної ворожнечі та закликах до війни. Усе це згідно з литовськими законами вважається порушенням закону.

Що вплинуло на членів комісії
Заклики Жириновського до війни

«Останньою краплею», яка вплинула на ухвалення рішення, стали заяви віце-голови Держдуми Росії Володимира Жириновського, який закликав в одній із програм до «маленької, але переможної війни на Донбасі, у Києві та Брюсселі».

Реакція Росії
Назвали «грубим порушенням»

Російське МЗС назвало рішення литовської влади «грубим порушенням» міжнародних зобов'язань.

Нагадаємо, 7 квітня литовська комісія з радіо- і телемовлення розглянула санкції щодо телеканалів «РТР-Планета», «НТВ Мир Литва» та «Рен ТВ Балтия», які є міжнародними версіями популярних російських телеканалів.