Главная / Новости

Банки блокують рахунки через біткоїн: що відбувається

20:02 | 21.04.2024
Головна / Новости
Банк може заблокувати рахунок за операції із великими сумами повʼязані із криптовалютами
Банк може заблокувати рахунок за операції із великими сумами повʼязані із криптовалютами
Українські банки не блокують рахунки клієнтів лише за купівлю або продаж криптовалюти, якщо це відбувається нерегулярно та на невеликі суми.

Операції з біткоїном часто проходять через банки як звичайні перекази, що не викликає їхнього підозри. Проте, банк може заблокувати переказ, якщо вважає його нетиповим, наприклад, через велику суму. У такому випадку клієнта можуть попросити пройти верифікацію через "Дію".



Ризики продажу біткоїна
Існує багато способів шахрайства, якими можуть скористатися зловмисники, щоб заволодіти чужими рахунками або переконати жертву переказати кошти. Одним зі способів є використання рахунків "мулів", які шахраї отримують від українців, щоб використовувати їх для отримання коштів від жертви та виведення їх негайно. Кращий спосіб сховати викрадені кошти - купити криптовалюту.

Якщо ви вирішили продати свій біткоїн без участі біржі, а через прямого продавця, ви легко можете нарватися на шахрая. Зловмиснику потрібно якнайшвидше вивести кошти з картки, перш ніж жертва звернеться до банку або поліції. Злочинець готовий заплатити більше, ніж ринкова ціна вашого біткоїна, головне йому - позбутися вкрадених коштів і отримати криптовалюту, яку неможливо відстежити.