Главная / Новости

Два українських Іл-76 ТД знищено в Лівії. Є жертви

28.07.2019
Знищені Іл-76 ТД в Лівії. Фото надане джерелами Бізнес.медіа
Знищені Іл-76 ТД в Лівії. Фото надане джерелами Бізнес.медіа

Під час боїв сил Лівійської національної армії та Уряду національної єдності за аеропорт Аль-Джуфра під обстріл попали два українські літаки Іл-76 ТД UR-CMC та UR-CRP. експлуатантом яких є ТОВ “Європа Ейр”. Редакція отримала підтвердження про знищення обох літаків що перебували на базі Джуфра. На разі відомо, що решту екіпажу евакуйовано, нових даних про жертви немає.

UR-CMC Il-76 TD.png

За повідомленням Бізнес.медіа на аеродромі Джуфра загинув український військовий льотчик-відставник Володимир Бухальський. У нього залишилась дружина та донька.

Досвідчений військовий льотчик у 2011 був командиром екіпажу літаку, який вивозив українців на початку масових заворушень в Тріполі (Лівія).

Il-76 TD UR-CMC

Інформацію про знащення літаків підтверджено на сайті Aviation Safety Network (заснований неприбутковою міжнародною фундацією Flight Safety Foundation). Щодо знищення щонайменше одного літаку Іл-76 на аеродромі Джуфра раніше повідомило видання Аль-Джазіра.


Бої у Лівії між військами міжнародно визнаного Уряду національної єдності (УНЄ) та Лівійської національної армії маршала Халіфи Хафтара тривають з квітня 2019 року.

УНЄ було засновано за підтримки Ради безпеки ООН та контролює захід Лівії.

Хафтар із 2014 року підтримує так званий "уряд у Тобруку". Збройні формування Хафтара контролюють схід і частину півдня Лівії. Його підтримують ОАЄ, Єгипєт, Росія, Іран та Сирія.

Читайте також:

В Лівії знищено український Іл-76 ТД, пілот загинув. Літак належав українській компанії “Європа Ейр”

Яка зброя просуває росіян вперед — Умеров розповів на засіданні Ради ЄС Маска непокоїть відсутність "стратегії виходу" з війни — як відреагували в ОП Мовний скандал в Івано-Франківську — що сталося