Главная / Новости

Джо Байден спровокував міжнародний скандал заявою про канібалів

20:32 | 23.04.2024
Головна / Новости
Фото — Президент США Джо Байден
Фото — Президент США Джо Байден
Президент США Джо Байден потрапив у центр уваги через своє заявлення про те, що його дядько, за словами президента, міг стати жертвою канібалів у Папуа-Новій Гвінеї. Про це повідомляє видання DW. Це викликало неабияке обурення, особливо в самій країні, де це було сприйнято як дискримінаційне відношення до місцевого населення.

За повідомленням агентства Reuters, ця заява привернула увагу міжнародної спільноти та стала обговорюваною темою в усьому світі.



Після висловлення Байденом подібної думки щодо свого родича, уряд Папуа-Нової Гвінеї висловив своє рішуче засудження. Прем'єр-міністр країни, Джеймс Марате, відзначив, що його народ не заслуговує на такий негативний стереотип, як "канібали".

У той же час прем'єр закликав Сполучені Штати розпочати видалення залишків Другої світової війни для розкриття правди щодо зниклих безвісти військових. Зазначено, що Папуа-Нова Гвінея та Соломонові острови все ще пам'ятають трагедію, яка призвела до завалення людськими останками, розбиття літаків та кораблів, а також до залишків бомб, що загрожують життю людей.

Цей інцидент є лише однією з епізодів, що відбувся під час візиту президента Байдена до військового меморіалу у місті Скрентоні, де він поділився історією про свого дядька.

Нагадаємо, раніше Байден закликав Сенат США негайно схвалити законопроєкт про допомогу Україні з метою надання необхідної зброї та обладнання на поле бою.