Главная / Новости

Екоподаток: Уряд готує новий удар по промисловості, — Галасюк

16:38 | 20.11.2018
Головна / Новости
Екоподаток: Уряд готує новий удар по промисловості, — Галасюк

Ініційоване урядом підняття екологічного податку для промисловості у більш ніж 70 разів нанесе серйозний удар по українській промисловості. Позитивного ж ефекту для екології чи економіки очікувати не варто. Про це заявив Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк.

“Екологічний податок хочуть підняти в 70 разів. Причому без цільового спрямування на зменшення викидів чи інші дієві способи поліпшення екології. Це фіскальний зашморг на шиї української промисловості!» — пояснив заступник Лідера Радикальної партії Олега Ляшка з економічної політики.

Як наголошує нардеп, десятки великих промислових підприємств, таких як Нікопольський завод феросплавів, звернення якого він виклав у себе на фейсбук-сторінці, і сотні середніх виробників, замість того, щоб інвестувати у модернізацію, робочі місця і екологію, повинні будуть віддати кошти податківцям. «Очевидно, таким є бачення "економічної стратегії" нинішніх урядників. Що з цього приводу думають Міністр економіки Кубів та Прем'єр Гройсман?» — питає Галасюк. За його словами, команда РПЛ не голосувала за недолугий податковий законопроект №9260 з "бюджетного пакету", адже ним замість стимулів для інвесторів, виробників та експортерів, в черговий раз передбачається підвищення податків і "витискання останніх соків" з залишків промисловості!