Главная / Новости

Консульські послуги чоловікам призивного віку не надаватимуться вже від сьогодні

16:31 | 24.04.2024
Головна / Новости
Фото — видача закордонних паспортів
Фото — видача закордонних паспортів
Сьогодні всі консульства України припиняють надання послуг чоловікам призовного віку. Про це повідомляє Дзеркало Тижня.



Міністерство закордонних справ наказало керівникам дипломатичних установ тимчасово зупинити консульські дії для громадян України призовного віку. Ця заборона триватиме до отримання роз'яснень щодо посилення мобілізації. Про це йдеться у листі першого заступника міністра закордонних справ Андрія Сибіги. У листі Сибіги зазначено, що з урахуванням пунктів 6 та 16 частини першої статті 8 Закону України "Про правовий режим воєнного стану" і з метою недопущення уникнення громадянами України обов'язку з врегулювання питання військового обліку, міністерство тимчасово призупиняє консульські дії для чоловіків віком від 18 до 60 років з 23 квітня 2024 року. За винятком оформлення посвідчень особи на повернення в Україну, усі інші консульські дії тимчасово зупиняються.

Розпорядження Міністерства закордонних справ діятиме до отримання додаткових роз'яснень щодо застосування положень закону щодо посилення мобілізації.

Нагадаємо, що на початку 2024 року заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма запропонував модифікувати систему бронювання на користь працівників з зарплатою від 30 тисяч гривень.