Главная / Новости

Названо «найзбитковіших» та «найприбутковіших» торговельних партнерів України

18:45 | 30.01.2019
Головна / Новости
Названо «найзбитковіших» та «найприбутковіших» торговельних партнерів України

Найбільш «збиткові» для України торговельні партнер – Китай, Росія, Німеччина, Білорусь та США. Найбільш вигідна ж торгівля у нашої країни з Індією, Єгиптом, Нідерландами, Туреччиною та Іраком. Такі дані оприлюднив Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк у відповідному рейтингу ТОП-20.

Нардеп від Радикальної партії відзначив – зовнішня торгівля України, по суті, збиткова – у 2017 році наш торговий дефіцит становив -$9 млрд, а у 2018 вже -$12 млрд. «Тобто продаємо світу значно менше товарів і послуг, ніж імпортуємо звідти. А через 5 років, за прогнозом МВФ, буде вже -$16 млрд. Наслідки: більша імпортозалежність, слабша гривня, вищаі нфляція, більша залежність від іноземних кредитів, слабкіша промисловість... «замкнене коло» бідності», – пояснив В. Галасюк.

За його словами, Україні вкрай важливо збільшувати не товарообіг, який складається з експорту і імпорту, а сааме експорт.Інакше ж міжнародна торгівля «потягне українську економіку на дно». Треба приймати Промисловий пакет реформ і розвивати власну промисловість через імпортозаміщення, розвиток внутрішнього ринку та підтримку експорту. Саме тому такі ініціативи як індустріальні парки, експортно-кредитне агентство і «Купуй українське» мають стратегічне значення, підкреслив Голова Комітету.