Главная / Новости

Тариф на електроенергію з 1 травня: оновлення та виклики

19:44 | 17.04.2024
Головна / Новости
Тариф на електроенергію з 1 травня: оновлення та виклики
Тариф на електроенергію з 1 травня: оновлення та виклики

У зв'язку з атаками окупантів на енергетичну систему України тариф на електроенергію утримується на рівні 2,64 грн за 1 кВт*год. Це наслідок ураження значної частки генерації енергії. Уряд має можливість підвищити ціни після закінчення терміну дії PSO, яке закінчується 1 травня.


Голова Комітету Верховної Ради з енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус вважає, що підвищення тарифів буде мінімальним і не перевищує ринковий рівень. Міністерство енергетики досліджує можливість підвищення тарифів для населення, обіцяючи, що зростання буде незначним.

Ситуація в енергетиці ускладнилася через втрати компанії ДТЕК та зупинку ДніпроГЕС. Найбільша українська АЕС, Запорізька, також перебуває під тимчасовим контролем окупантів.

Незважаючи на складність ситуації, Нацкомісія з питань енергетики та комунальних послуг поки не проводить робіт щодо підвищення тарифів. Рішення з цього питання має ухвалити уряд, а не Нацкомісія.

Покладення спеціальних обов'язків (ПСО) – механізм виконання спеціальних обов'язків для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії (PSO)